Obnova značenia pokračuje

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Do začiatku školského roku oddelenie cestného hospodárstva magistrátu Bratislavy obnovilo prakticky všetky priechody pre chodcov, ktoré sú v blízkosti škôl.

Na komunikáciách v správe magistrátu je v meste celkovo 1150 priechodov a všetky zostávajúce budú obnovené do konca septembra. Obnovujú sa prevažne v smere od centra mesta. V tomto roku sa magistrátu podarí obnoviť vodorovné dopravné značenie asi na 70 percentách všetkých výmer. Konkrétne ide o 754-tisíc metrov deliacich čiar, vyše 1,4 milióna metrov vodiacich čiar a 4850 štvorcových metrov plošných znakov. Celkovo sa v tomto roku obnoví vodorovné dopravné značenie za 18 miliónov korún. Ako sme už informovali, vodorovné dopravné značenie od roku 2005 zabezpečuje pre hlavné mesto nový zmluvný dodávateľ - firma SATES, ktorá ponúkla vo verejnej súťaži veľmi priaznivé ceny.

Magistrátne oddelenie cestného hospodárstva na území mesta je správcom ciest I. až III. triedy a miestnych komunikácií I. a II. triedy, ktorých je spolu takmer 378 kilometrov a ich celková plocha presahuje štyri milióny štvorcových metrov. Okrem toho má v správe vyše 284 kilometrov chodníkov s plochou takmer 788-tisíc štvorcových metrov pri týchto komunikáciách.

Páčil sa vám článok?