Na Kuklovskej bude nové parkovisko

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Kuklovskej ulici v mestskej časti Karlova Ves budujú nové parkovisko. Práce sú približne v polovici a stavba bude dokončená najneskôr do 10. septembra.

Po menších úpravách okolia bude parkovisko pre viac ako 20 áut plne slúžiť vodičom. Nové parkovisko v mestskej časti budujú najmä z dôvodu zvýšenia bezpečnosti premávky. „Vybudovaním parkoviska chceme zamedziť parkovaniu áut na chodníkoch a na ceste, čo v súčasnosti znižuje celkovú bezpečnosť premávky na tomto úseku, a tým aj bezpečnosť chodcov,“ uviedol karloveský starosta Bystrík Hollý. Celá výstavba je financovaná z rozpočtu mestskej časti.

K zvyšovaniu bezpečnosti chodcov prispievajú aj priechody pre chodcov a retardéry. Vymaľovanie dvoch nových priechodov plánuje mestská časť ešte v tomto roku na Hlaváčikovej a Nábělkovej ulici. Do konca augusta obnovia a vymaľujú všetky priechody pre chodcov. Dva nové retardéry umiestnia na ulici Šaštínskej do konca tohto roka. Ďalšie retardéry umiestnia na Hlaváčikovej a Púpavovej ulici pred priechodmi pre chodcov a jeden na Adámiho ulici. Retardéry vsadia na miestach, kde by mohlo dôjsť k ohrozeniu detí a chodcov. „Naším zámerom je zmierniť dopravu v zastavanej časti sídlisk. Na prvé miesto v tomto prípade kladieme chodcov,“ konštatoval starosta.

Páčil sa vám článok?