Na údržbu ciest dávajú milión mesačne

25.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad v bratislavskej mestskej časti Dúbravka požiadal kompetentných o výklad, v čej kompetencii je odpratávanie snehu na konkrétnych cestách. Ide o spresnenie zákona o premávke na pozemných komunikáciách.

Ako uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Navrátil, ide najmä o cesty 3. a 4. triedy, prípadne príjazdové komunikácie k objektom. Cestné komunikácie 1. a 2. triedy má na starosti Magistrát hl. mesta Bratislavy. To znamená, že všetky cesty, kde premávajú spoje MHD, udržiavajú firmy poverené magistrátom.

O všetky ostatné komunikácie zverené mestskej časti sa stará dúbravský miestny úrad. O chodníky a príjazdové cesty do objektov by sa mali starať správcovia a majitelia priľahlých nehnuteľností.

Mestská časť Dúbravka počas priemernej zimy vynakladá na údržbu komunikácií až milión korún mesačne. Pomerne veľká časť týchto peňazí ide na údržbu chodníkov, ktorú však robí nad rámec svojich povinností. Mestská časť nevlastní žiadne nehnuteľnosti, takže nemá ani povinnosť odpratávať sneh z priľahlých chodníkov.

(sita)
Páčil sa vám článok?