Naložiť dokážu všetko okrem Hummerov

3.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od 1. júna odťahovú službu v meste namiesto firmy Aster prebral Dopravný podnik Bratislava. Podľa vedúceho odťahovacej služby Jaroslava Kováča sa situácia v meste zlepšila.

Nesprávne zaparkované vozidlá mestská odťahovka neodstraňuje do Čierneho lesa, ako to robila predchádzajúca odťahovacia služba súkromnej firmy Aster, ale do svojho areálu na Bazovej ulici, v ktorom pôvodne sídlila spoločnosť OLO. Odťahovacia služba má tri vozidlá značky Renault s hydraulickou rukou, jej pracovníci dokážu odstrániť každé osobné, dodávkové či terénne vozidlo s výnimkou vozidiel Hummer vážiacich viac ako tri tony.

J. Kováč spomenul prípad, keď boli privolaní na odstránenie autobusu, ktorý slúžil ako pojazdný bufet, z areálu Vajnorských jazier. „Keď jeho majiteľ videl, že máme prostriedky na to, aby sme ho odtiahli, radšej odišiel sám,“ konštatoval.

V službe pracuje 12 ľudí, z toho ôsmi priamo vykonávajú odťahy. Denne odstránia od 12 do 30 vozidiel, pričom odťahujú nesprávne zaparkované vozidlá z komunikácií I. a II. triedy, ktoré má v správe magistrát, a na základe zmlúv s mestskými časťami aj z komunikácií III. a IV. triedy (s výnimkou mestských častí Ružinov a Staré Mesto, kde ešte pôsobí služba firmy Aster) a z chodníkov. J. Kováč za jeden z najväčších problémov považuje správanie vodičov, ktorí svojvoľne parkujú na vyhradených parkovacích miestach vrátane takých, ktoré majú vyhradené telesne postihnutí.

(lau)

Páčil sa vám článok?