Oprava Mudroňovej potrvá do septembra, Galvaniho bude dokončená v roku 2004

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rozsiahla rekonštrukcia Mudroňovej ulice bude úplne ukončená do konca septembra tohto roka. Uviedol to riaditeľ Generálneho investora Bratislavy Kamil Beladič.

Rekonštrukcia Mudroňovej ulice je podľa K. Beladiča veľmi zložitá a náročná. Vykonáva sa totiž nielen rekonštrukcia vlastnej komunikácie a chodníkov, čo zabezpečuje mesto, ale aj kanalizácie, vodovodov a prípojok, čo zabezpečuje Bratislavská vodárenská spoločnosť, a plynovodu vrátane prípojok, čo zabezpečuje Slovenský plynárenský priemysel. Ešte zostáva zrekonštruovať úsek Hummelova-sever - Búdková cesta.

Ako upozornil K. Beladič, od 15. júna do 31. augusta bude v úseku Búdková - Broskyňová úplná výluka dopravy. Trolejbusová doprava bude mať otočku na Jančovej ulici a v smere od Búdkovej sa bude náhradná doprava otáčať na Búdkovej.

Rekonštrukčné práce pokračujú aj na ďalšej dôležitej komunikácii - na Galvaniho ulici v Ružinove. Na rekonštrukciu, ktorá sa začala vlani, plánujú v tomto roku vynaložiť 40 miliónov korún a jej ukončenie sa predpokladá v roku 2004. Aj v tomto prípade sa okrem rekonštrukcie samotnej komunikácie vykonávajú aj ďalšie práce, konkrétne prekládka vodovodných potrubí s priemerom 800 a 1200 milimetrov a prekládka plynovodu.

Podľa slov K. Beladiča rekonštrukcia Galvaniho ulice je prvou časťou výstavby dopravného polkruhu, ktorý o niekoľko rokov prepojí východnú a západnú časť Bratislavy bez toho, že by bolo potrebné prejsť cez celé mesto. Polkruh bude v budúcnosti ďalej pokračovať Bojnickou ulicou a Žabím majerom, mimoúrovňovým križovaním na Račianskej ulici v Krasňanoch a potom šesť kilometrov dlhým tunelom, ktorý vyústi v Lamači.

(juh)
Páčil sa vám článok?