Na niektorých križovatkách budú kamery

18.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na pätnástich bratislavských križovatkách by mal byť vybudovaný kamerový dohľad, ktorý by umožňoval zabezpečiť plynulosť dopravy najmä v prípade neočakávaných udalostí na diaľničných prepojeniach na území mesta.

O záujme vytvoriť takýto systém sa hovorilo aj na nedávnom stretnutí námestníka primátora Karola Koladu a riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jozefa Fručeka. Informácie z kamerového systému by ústili do centrály polície a v spolupráci so Slovenskou správou ciest by tak polícia dokázala operatívnejšie vyhodnocovať dopravnú situáciu v Bratislave a odkloniť dopravu želaným smerom.

Keďže množstvo diaľničných úsekov v Bratislave sa stále zvyšuje, predstavitelia mesta majú záujem riešiť situáciu s využitím modernej techniky. Na rokovaní sa preto K. Kolada a J. Fruček dohodli,  že pripravia technicko-koncepčné riešenie navrhovaného systému a v nasledujúcich dňoch a k nemu vrátia. Náklady na kamerový systém na križovatkách sa odhadujú na asi osem miliónov korún.

Námestník primátora K. Kolada požiadal J. Fručeka aj o užšiu spoluprácu pri budovaní cestnej svetelnej signalizácie, priechodov pre chodcov či križovatiek tak, aby sa vyhovelo žiadostiam občanov, ale zároveň tak, aby tieto zariadenia netvorili prekážku v plynulosti bratislavskej dopravy. K. Kolada zároveň požiadal aj o pomoc pri vybudovaní dispečingu zimnej služby v severozápadnej časti Bratislavy, kde má polícia svoje priestory.

(brn)
Páčil sa vám článok?