Lamači pribudne približne 100 miest na parkovanie

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Približne 100 parkovacích miest by malo na budúci rok pribudnúť v bratislavskej mestskej časti Lamač. Ako ďalej uviedol poslanec miestneho zastupiteľstva Radoslav Olekšák, v Lamači je vyše 1000 miest na parkovanie a stále to nestačí.

"Aj občania sa na nás obracajú so žiadosťou, aby sa vytvorili nové parkovacie miesta," uviedol. To však bude podľa neho možné najskôr až budúci rok. "So spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánujeme vrátiť kontajnery do kontajnerových stojísk, ktoré sa budú uzamykať," povedal Olekšák. Aj v súvislosti s tým by teda vznikli nové miesta na parkovanie.

Lamačskí poslanci sa na dnešnom zasadaní zastupiteľstva uzniesli aj na tom, že občan za prenájom parkovacieho miesta zaplatí na jeden rok o tisíc korún viac, teda namiesto súčasných päťtisíc to bude šesťtisíc korún. Uznesenie nadobudne účinnosť 15-tym dňom od vyvesenia na úradnej tabuli. Olekšák toto zvyšovanie odôvodnil tým, že na budúci rok chcú urobiť kompletnú rekonštrukciu značenia, ktoré je v súčasnosti v nepriaznivom stave.

"Ak chceme niečo zlepšovať, musíme do toho aj investovať. V súčasnosti sme na minimálnej úrovni, čo sa týka poplatkov za miesto na parkovanie a myslím si, že toto zvýšenie nebude až také dramatické," konštatoval. Olekšák dodal, že v Lamači je na parkovanie prenajatých 120 miest.

(sita)
Páčil sa vám článok?