Chodci musia mať odvahu a kondíciu

1.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prevládajúca snaha o bezbariérovosť akoby sa tejto mestskej časti netýkala. Nielenže málokde nájdete prijateľné zakončenie chodníka, v obci dokonca celé úseky chodníkov chýbajú.

Ako nás informoval predseda občianskeho združenia Imobility Tibor Straka, v obci je asi dvanásť občanov odkázaných na invalidný vozík - ešte aj do zdravotného strediska musia ísť asi dvesto metrov po ceste. Podobné problémy však majú aj matky s kočíkmi.

Po chodníku okolo kaštieľskeho parku je rizikom prejsť nielen pre padajúce tehly, ale pre jamy a dokonca pre strom vyrastajúci priamo v strede chodníka. V katastrofálnom stave sú všetky chodníky v centre, pri nedostatočnom osvetlení hrozí chodcom zranenie.

Dostať sa do nákupného centra za dažďa má problém každý - zle vyspádovaná povrchová kanalizácia ho premení na mláku širokú do desať metrov pozdĺž celého radu domov.

Starosta Dušan Antoš nespochybňuje stav chodníkov v Rusovciach, vraví však, že jednoducho niet peňazí. Podľa neho je na vine mesto, ktoré im už trikrát zamietlo návrh na rekonštrukciu ústredného námestia, kde je nedostatkov najviac.

„Na jar roku 2008 však zaručene zrekonštruujeme aspoň časť pešej komunikácie od reštaurácie Stodola po Jednotu,“ sľubuje starosta. Ďalšie etapy ani neplánovali, podľa jeho slov dostávajú z mestského rozpočtu ročne o desať až dvanásť miliónov menej, než potrebujú na chod obce.

(gub)
Páčil sa vám článok?