Uniformy vodičov MHD budú pohodlné

26.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V rámci zmien v dopravnom podniku pripravuje bratislavský dopravca aj návrat k noseniu uniforiem vodičmi v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, ktoré by sa mali stať realitou už v budúcom roku.

Predstavitelia dopravného podniku upozorňujú, že tentoraz pôjde o moderné a pohodlné oblečenie, ktoré nebude vodičov obťažovať.

Podľa generálneho riaditeľa DPB, a.s., Róberta Kadnára v nedávnej minulosti kúpil podnik košele pre vodičov z nepríjemného materiálu, ktoré museli nosiť. Keďže išlo o syntetickú látku, bolo to najmä v lete veľmi nepríjemné a proti ich noseniu vznikla podľa neho averzia „Keď som zrušil sankcionovanie za ich nenosenie, tak som dostal množstvo ďakovných listov a mailov, „ uviedol R. Kadnár.

Najnovšie sa dopravný podnik snažil vytvoriť dlhodobý a kvalitný program ošatenia vodičov. V praxi to podľa neho bude vyzerať tak, že samotní vodiči sa nebudú o nič starať. Sadu letného a zimného oblečenia a obuvi bude zabezpečovať dodávateľská firma. Tá bude oblečenie aj meniť, prať, žehliť a baliť. Vodiči sa budú už len prezliekať do čistých uniforiem. Vodičov je veľa a pre podnik by bolo zabezpečovanie takejto služby veľmi namáhavé. Aj toto oblečenie bude mať svoju životnosť, po ktorej sa bude musieť meniť.

DPB má podľa R. Kadnára pripravený tender na dodávateľa a od budúceho roku by chcel projekt spustiť. Predpokladané náklady sú 10 miliónov korún.

(rob)
Páčil sa vám článok?