Prerokovanie železničného koridoru bude 29.októbra

25.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Verejné prerokovanie štúdie projektu železničného prepojenia koridoru TEN-T s Letiskom M. R. Štefánika a železničnou sieťou v Bratislave bude 29. októbra o 17. hodine v budove Technopolu na Kutlíkovej ulici.

Železničné prepojenie koridoru TEN-T s Letiskom M.R. Štefánika a železničnou sieťou v Bratislave patrí k najvýznamnejším plánovaným dopravným stavbám v hlavnom meste. Realizácia projektu ovplyvní mestskú dopravu, pretože prevezme časť jej úloh.

Súčasťou dopravnej stavby má byť tunel od železničnej stanice Bratislava - Predmestie do mestskej časti Petržalka za riekou Dunaj. Prvý variant výstavby tunela vedie pod Karadžičovou ulicou a Dostojevského radom, koryto Dunaja pretína západne od novostavby SND.

Trasa druhého variantu vedie východnejšie medzi budovou Všeobecnej úverovej banky a autobusovou stanicou Mlynské Nivy a popod rieku sa zapúšťa východnejšie od novostavby SND.

V Petržalke sa trasa tunela stáča na západ, napája sa na existujúcu železničnú trať a končí v blízkosti budúceho komplexu Digital park II. Za korytom Dunaja je zároveň riešený koľajový rozplet, ktorý umožní napojenie petržalskej trasy nosného dopravného systému priamo do tunela. Tunel je v úseku od ŽS Bratislava - Predmestie po Šancovú ulicu navrhnutý ako dvojkoľajný, hĺbený zhora. Od Šancovej ulice do Petržalky má trasa viesť v dvoch jednokoľajných tuneloch budovaných razením.

Záujemcovia môžu nahliadnuť do dokumentácie železničného prepojenia v Dopravoprojekte v Bratislave. Dokumentácia je ďalej prístupná aj na stránke www.telecom.gov.sk, ktorá patrí Ministerstvu dopravy, pôšt a telekomunikácii SR. Stanoviská a pripomienky treba zaslať do 9. novembra na adresu Dopravoprojektu.

(tasr)
Páčil sa vám článok?