Doprava do Hainburgu bude jednoduchšia

17.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na avizované zavedenie linky mestskej dopravy z Bratislavy do rakúskych obcí Wolfsthal a Hainburg dopravným podnikom zareagovala spoločnosť Slovak Lines, ktorá upozorňuje, že toto spojenie funguje už roky.

Bratislavu s rakúskymi obcami Hainburg a Wolfsthal už roky spája pravidelná autobusová linka. Prevádzkuje ju spoločnosť Slovak Lines, a.s. (predtým Slovenská autobusová doprava Bratislava, a.s..) v spolupráci s rakúskou spoločnosťou Postbus. Ide o linku na trase Bratislava - Viedeň a v oboch smeroch sú zaradené zastávky vo Wolfsthale aj v Hainburgu.

Na linke denne premáva 15 spojov z Bratislavy a taký istý počet spojov v opačnom smere približne v hodinových intervaloch. Prvý spoj z Bratislavy z autobusovej stanice na Mlynských nivách odchádza ráno, desať minút po piatej hodine a posledný autobus odchádza z autobusovej stanice o 21. hodine. Do Wolfsthalu stojí lístok 80 korún, spiatočný 120, do Hainburgu 90 a spiatočný 130 korún.

Podľa predsedu predstavenstva bratislavského Dopravného podniku Branislava Zahradníka linka SAD je medzimestskou linkou, kde je potrebné si vopred rezervovať lístok a „obrazne povedané, nemôžete do autobusu voľne nastúpiť vo Wolfstahli a odviesť sa do Bratislavy“. Podľa neho je praxou SAD, že ak linka nemá dostatočne vyťaženie, jednoducho spoj zrušia.

„Naša koncepcia je postavená na filozofii MHD, ktorá lepšie zodpovedá potrebe občanov na pravidelnú dopravu bez nutnosti si vopred rezervovať miestenku, lístok a podobne,“ uviedol B. Zahradník. Dodal, že prax ukáže, čo sa osvedčí, aj keď chápe „nervozitu“ Slovak Lines z konkurencie.

O cene lístkov dopravný podnik ešte rokuje, problémom zostáva vydanie licencie pre bratislavské autobusy na premávku v Rakúsku a cena lístka. Prepočty dopravného podniku totiž vykazujú trojnásobne nižšiu cenu (1,20 euro) ako prepočty rakúskych prepravcov (4,40 euro).

(rob)
Páčil sa vám článok?