DPB chce zvýšiť bezpečnosť cestujúcich

16.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik v súčasnosti preveruje všetky autobusy značky Tambus, v súvislosti s požiarom, ktorý zachvátil jeden z nich na linke 32 na bratislavských Kramároch začiatkom októbra.

V prípade, že sa pri kontrole zistia akékoľvek chyby alebo bezpečnostné riziká, prepravca vozidlá stiahne z prevádzky. V hlavnom meste jazdí spolu 43 autobusov značky Tambus, z toho je 30 kĺbových veľkokapacitných a 13 krátkych (12 metrov dlhých).

Po požiari autobusu Solaris sa dopravný podnik rozhodol, že namontuje samohasiace zariadenia do priestorov motora všetkých autobusov na plynový pohon. Takými zariadeniami bude vybavených aj 120 dieselových autobusov značky Ikarus. Ide o reakciu prepravcu na nedávny menší požiar jedného z vozidiel tohto typu. Náklady na zvýšenie bezpečnosti majú stáť päť miliónov korún.

Dopravný podnik ďalej rozšíri školenie vodičov MHD o požiarne predpisy, spôsob hasenia a nácvik reakcií v krízových situáciách.

„Koncepčným riešením problémov s technickým stavom vozidiel MHD je však zásadná modernizácia vozového parku DPB a jeho následná pravidelná obnova. Súčasná situácia, keď DBP, a.s., musí v záujme zabezpečenia výkonov MHD používať väčšinu vozidiel po technickej životnosti, predražuje systém MHD a zvyšuje pravdepodobnosť komplikácií spôsobených výpadkom vozidiel pre poruchy a technický stav,“ uvádza sa v stanovisko dopravného podniku k mimoriadnym udalostiam v predchádzajúcom období. V rámci modernizácie vozového parku pribudne ešte v tomto roku 18 nových menších autobusov známych ako midibus.

(rob)
Páčil sa vám článok?