Nové logo DPB by malo byť moderné

11.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava vyhlásil súťaž na vytvorenie nového loga spoločnosti. O tom, prečo potrebuje nové logo, ako si súťaž predstavuje a kedy by sa malo začať používať, sme sa pozhovárali s predsedom predstavenstva dopravného podniku Branislavom ZAHRADNÍKOM.

- Nové logo vyplýva z celkovej modernizácie dopravného podniku, aj keď tou najzákladnejšou je, samozrejme, obmena vozového parku. Dopravný podnik chce komunikovať po novom a dnes používané logo už nezodpovedá nárokom na súčasný moderný dizajn. Má aj svoju historickú hodnotu a bude mať miesto v archívoch podniku. Chceme však, aby nové logo malo vizuálnu kontinuitu s tým doterajším, ktoré Bratislavčania poznajú.

Kto všetko sa môže do súťaže zapojiť a ako môžu vzhľad nového loga ovplyvniť Bratislavčania?

- Chceme do tvorby loga vtiahnuť čo najviac ľudí. Súčasťou procesu vyhodnocovania by malo byť aj verejné pripomienkovanie návrhov. Dokonca rátame aj s tým, že by mohli ľudia za „svoje“ logo hlasovať na internete. Tomu bude predchádzať výber najlepších návrhov v komisii, v ktorej budú aj odborníci na grafický dizajn. Samozrejme, v konečnej fáze to bude komisia, ktorá odporučí manažmentu podniku najlepšie výtvory. Odmenou pre autora víťazného návrhu bude 70-tisíc korún.

Kedy začnete nové logo používať?

- Do konca roka by sme už chceli vedieť, ako logo vyzerá, no a potom ho začneme používať. Celkové „prezliekanie“ dopravného podniku sa neudeje za jednu noc. Pôjde o postupný proces. Nové logo budeme dávať na nové autobusy, nové zariadenia, nový materiál a pod.

Keď už nové logo, neuvažovali ste aj o zavedení uniforiem pre vodičov?

- Aj takýto projekt máme už pripravený. Vodiči bratislavskej mestskej hromadnej dopravy by mali mať jednotné a moderné oblečenie. Onedlho začneme verejné obstarávanie na dodávateľa takejto služby. Zámerne hovorím o modernom oblečení, pretože aj vzhľad pracovníkov MHD prispieva k celkovému imidžu podniku. V priebehu najbližších dní vyhlásime verejnú súťaž na rovnošaty tak pre letné dni, ako aj pre chladnejšie obdobie. Na budúci rok by mohli byť uniformy v MHD už realitou.

Zhováral sa Robert Lattacher


NÁŠ ROZHOVOR
Páčil sa vám článok?