Na Karloveskej ulici pribudnú nové semafory

10.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výrazné obmedzenie dopravy na Karloveskej ulici v úseku od Iuventy po električkové obratisko, spôsobuje montáž novej svetelnej signalizácie na križovatke s Kuklovskou ulicou.

Od pondelka 8. októbra je preto uzatvorený jeden jazdný pás v smere z Dúbravky do Karlovej Vsi. Inštalácia semaforov má trvať do 15. októbra. Od tohto dátumu sa jazdný pás pre motoristov uvoľní, no práce budú ešte pokračovať.

Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorý stavbu zabezpečuje, odstráni aj prebytočnú koľaj na konečnej zastávok električiek číslo 4, 9 a 17 a súčasne na tom mieste opraví aj zničenú cestu.

Nové semafory majú pomôcť organizovať dopravu najmä električkám, ktoré vchádzajú, ale najmä vychádzajú z koľajového obratiska neďaleko Slovenského ústavu technickej normalizácie. Semafory majú mať dynamický charakter a zabezpečia električkám dodržiavať stanovený grafikon. Pri výjazde z konečnej mali problémy dostať sa cez frekventovanú Karloveskú ulicu.

Po týždni bude premávka obnovená do pôvodného jazdného pásu, no kvôli prekladaniu káblov a stožiarov bude podľa potreby ešte niekoľko dní obmedzený jeden jazdný pruh a doprava bude riadená prenosným dopravným značením.

(rob)
Páčil sa vám článok?