Zastávka na Trnavskom mýte je hanbou

5.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Požiadavky na skvalitňovanie mestskej hromadnej dopravy zaslala nedávno riaditeľstvu dopravného podniku aj novomestská samospráva, ktorá zosumarizovala námety na zmeny od obyvateľov tejto mestskej časti.

Miestny úrad v nich poukazuje na linku číslo 51, ktorá bola síce čiastočne upravená, no nejazdí po svojej pôvodnej trase z Nobelovej a Vajnorskej ulice pri Novej Dobe. Obyvatelia sa dožadujú stálej linky zo železničnej stanice Nové Mesto na stanicu Vinohrady, resp. Predmestie až do Rače. Privítali by aj predĺženie linky autobusu číslo 75 až do Rače.

Trvalým problémom pre obyvateľov Račianskej ulice je otvorený koľajový zvršok, ktorý spôsobuje nadmerný hluk, na čo sa sťažujú najmä obyvatelia z okolitých domov. Osobitným problémom Novomešťanov sú zastávky MHD. Absenciu prístreškov pre cestujúcich evidujú na zastávkach električiek v smere do centra. Týka sa to Račianskej a čiastočne aj Vajnorskej ulice. Zastávky nie sú chránené proti striekajúcej vode od okoloidúcich áut počas dažďa či snehovej pľušte.

Navyše na mnohých chýbajú odpadkové koše (Kramáre, Riazanská, Kukučínova a iné). Počas víkendových dní sa zastávky nečistia, čo vidno najmä v okolí obchodných centier (Polus City Center). Zastávka na Trnavskom mýte je podľa novomestskej samosprávy hanbou hlavného mesta. Všetky sklené plochy sú z obidvoch strán oblepené reklamnými plagátmi, koľajisko zarastá burinou a celý priestor pôsobí špinavým dojmom.

Medzi ďalšie nedostatky patria napríklad aj chýbajúce nástupné hrany na zastávkach autobusov pre bezpečné nastupovanie a vystupovanie cestujúcich. Reklamy na zadných sklách vozidiel MHD neraz zabraňujú cestujúcim vo výhľade, najmä na spoje, ktoré idú za tým, v ktorom sa cestujúci vezie. V neposlednom rade prekáža cestujúcim aj hudobná produkcia z reklamných panelov, ktorá je súčasťou zastávok JC Decaux. Na paneloch požadujú umiestnenie orientačných plánov mesta.

(rob)
Páčil sa vám článok?