Záhradnícku ulicu rozšíria až v budúcom roku

27.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Záhradnícka ulica, ktorá je dôležitou dopravnou medzi Ružinovom a centrom mesta, sa bude rozširovať o dva jazdné pruhy. Je predpoklad, že práce sa začnú na jar budúceho roku.

Mesto Bratislava pripravuje rekonštrukciu Záhradníckej ulice v úseku od ulice Líščie nivy po Miletičovu ulicu. V tomto úseku by ulica mala byť rozšírená zo súčasných dvoch na štyri jazdné pruhy. Projektové riešenie bude pozostávať pri dvoch nových jazdných pruhoch v smere do centra, riešenia križovatiek na Jégého ulici, ulici Ružová dolina, Mraziarenskej ulici a napojenia na novú a plánovanú výstavbu. V križovatke Záhradnícka - Miletičova sa pripravuje úprava električkovej trate a premiestnenie zastávok mestskej hromadnej dopravy. Cieľom týchto stavebných úprav je zvýšiť priepustnosť ulice, čo si vyžaduje aj intenzívna výstavba v jej okolí.

Keďže ide o pomerne veľkú investíciu s predpokladanými nákladmi okolo 200 miliónov korún, bude vypísaná medzinárodná verejná súťaž na dodávateľa. Oprava električkovej trate, ktorá by na jednom úseku mala byť preložená, si vyžiada aj dočasnú odstávku premávky električiek, podmienkou Dopravného podniku Bratislava je, aby bola načasovaná na letné mesiace, keď je veľa obyvateľov mesta na dovolenke.

Projektová príprava rekonštrukcie Záhradníckej ulice bola súčasťou priorít rozvoja mesta na roky 2004 - 2006. V tomto období bola spracovaná projektová dokumentácia. V súčasnosti je príprava v štádiu stavebných povolení a podľa informácií z magistrátu by sa mali práce začať v plánovanom termíne.

(juh)
Páčil sa vám článok?