Trolejbusová trať k Avionu by stála 23 miliónov

27.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Náklady na navrhované predĺženie trolejbusovej trate z Trnávky na Galvaniho ulicu a do obchodného centra Avion odhaduje Dopravný podnik Bratislava na 21 - 23 miliónov korún.

O predĺžení trolejbusovej trate na Galvaniho ulicu a neskôr aj na letisko sa hovorí v súvislosti s nedostatočným pokrytím okolia Galvaniho ulice linkami MHD. Termín výstavby však ešte nie je známy.

Na Rádiovej ulici majú konečnú dve trolejbusové linky - 204 a 205, ktoré obsluhujú okolie Kramárov. Okrem toho jazdia aj v okolí centra a širšieho centra mesta. Týka sa to Bajkalskej a Miletičovej ulice, Autobusovej stanice Mlynské nivy, ale aj Račianskeho mýta, Trnavského mýta a Predstaničného námestia.

V súvislosti s budovaním nových trolejbusových tratí sa hovorí aj o vytvorení trate na Patrónku, ďalej z Mlynských nív cez Most Apollo do Ovsišťa, či prepojení Trnavskej cesty so Súhvezdnou ulicou v Ružinove. Prioritou dopravného podniku v súčasnosti je vybudovanie trolejového obratiska na Riviére pre trolejbusy s pomocným pohonom (duobusy), ktoré jazdia z Karloveskej ulice na Dlhé diely.

V súčasnosti jazdí v Bratislave trinásť trolejbusových liniek s číslami od 201 do 212 a linka duobusu číslo 33.

(rob)
MAPA – DPB
Páčil sa vám článok?