Falošné lístky na MHD už nie sú v obehu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V stánkoch niektorých predajcov sa objavili falošné lístky na bratislavskú MHD. Takéto lístky by však už nemali byť v obehu. Informoval o tom riaditeľ obchodného rezortu Dopravného podniku Bratislava Jozef Šujan.

„V súčasnosti nám nie je známe, že by boli v obehu nepravé cestovné lístky, o čom svedčia výsledky pokračujúcich kontrol v sieti províznych predajcov, a preto cestujúca verejnosť nemá mať obavu si ich kúpiť,“ dodal J. Šujan. Podľa neho cestujúcich, ktorí by cestovali so zakúpeným falošným lístkom DPB, nepokutujú, najbezpečnejšie je však kúpiť si lístok priamo v predajniach DPB alebo v automatoch. Šujan tiež poprel, že by pre výskyt nepravých lístkov mali meniť grafiku lístkov, alebo zvyšovať cestovné.

„V súčasnosti neuvažujeme o zmene grafiky cestovných lístkov,“ uviedol a dodal, že na úpravu cestovného vplývajú úplne iné faktory ako výskyt falošných lístkov. DPB už podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za šírenie nepravých lístkov. „V stánkoch províznych predajcov boli zistené nezrovnalosti v porovnaní s cestovnými lístkami, ktoré do siete províznych predajcov distribuuje naša akciová spoločnosť,“ uviedol J. Šujan. Pracovníci DPB v spolupráci so Slovenskou obchodnou inšpekciou a políciou našli nepravé cestovné lístky v trinástich stánkoch. Ich počet však J. Šujan prezradiť nechcel. Na otázku, aké kroky urobí DPB, aby sa falošné lístky v stánkoch už neobjavili, Šujan odpovedal, že „bolo by nerozumné zverejňovať, aké opatrenia prijala naša akciová spoločnosť na zisťovanie nepravosti cestovných lístkov.“ Ako dodal, „tým, že sme odhalili nepravé cestovné lístky v predaji, dovolíme si skonštatovať, že sú dostatočné“.

Páčil sa vám článok?