Na ceste Mlynská dolina je obnovená premávka

24.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na ceste Mlynská dolina v Bratislave je už obnovená premávka. Oprava cesty bola súčasťou rekonštrukcie križovatky na Patrónke v súvislosti so spustením premávky v tuneli Sitina. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová.

Počas rekonštrukčných prác boli obnovené najviac poškodené povrchy križovatky Patrónka, okrem samotnej križovatky aj vjazd a výjazd Mlynská dolina a výjazd Lamačská. Na vjazdoch a výjazdoch nahradili asfalt betónom, ktorý je odolnejší vplyvom dopravy. Celkové náklady dosiahli okolo 45 miliónov korún.

Na ulici Mlynská dolina sa opravoval obojsmerne úsek od Habánskeho mlyna po Patrónku, v dĺžke približne 950 metrov, čo je 6 500 štvorcových metrov vozovky. Povrch križovatky opravili počas letných mesiacov, opravené boli vstupy s plochou 2 400 metrov štvorcových. Povrch vozovky bol vymenený za cementobetónový. Súčasťou skončenej opravy bolo aj zdrsňovanie povrchu cesty v tesnej blízkosti svetelnej križovatky na Patrónke proti šmykľavosti v daždivom počasí.

(sita)
Páčil sa vám článok?