JCDecaux zriadi v meste nové prístrešky na zastávkach, smerovníky a infotabule

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť JCDecaux doteraz postavila v Bratislave 245 krytých prístreškov pre cestujúcich na zastávkach MHD. Na základe dohody s mestom do roku 2011 vybuduje ďalších 250 takýchto zariadení.

Tieto kryté zastávky budú vybavené modernou solárnou technológiou (vrátane fotobuniek), ktorá je úsporná na spotrebu elektrickej energie a šetrí životné prostredie. V tomto roku ich pribudne 75, v budúcom roku ďalších 75 a v rokoch 2007 - 2011 vždy po ďalších 20. Lokality na zastávky vyberie spoločnosť JCDecaux spolu s mestom vždy k 30. septembru roka predchádzajúceho roku výstavby. Mesto zabezpečí spoločnosti JCDecaux na tieto účely bezplatné používanie mestských pozemkov. Výstavbu a inštaláciu dodatočných zastávok zrealizuje JCDecaux na vlastné náklady.

JCDecaux a mesto sa dohodli aj na inštalácii ďalších dodatočných 13 minismerovníkov. Dodávku a inštaláciu týchto zariadení uskutoční JCDecaux na vlastné náklady na základe podkladov, ktoré poskytne mesto. Spoločnosť okrem toho nainštaluje 50 minismerovníkov podľa požiadaviek mesta na jestvujúce mestské informačné zariadenia. Mestu navyše v tomto a v budúcom roku bezplatne dodá a postaví štyri elektronické informačné tabule, ktoré budú slúžiť výhradne na kultúrne alebo turistické informácie mesta. Tabule budú majetkom mesta, ktoré bude financovať aj ich prevádzku.

Aby sa zabezpečilo finančné krytie výstavby a údržby všetkých týchto zariadení, spoločnosť JCDecaux vybuduje 150 reklamných nosičov typu citylight boards a reklamne ich prevádzkovať. Prvých 75 citylights boards pribudne ešte v tomto roku, zvyšok v roku 2006. Na deviatich plochách týchto zariadení bude spoločnosť JCDecaux bezplatne pre mesto realizvať informačnú kampaň počas celej dĺžky trvania zmluvy, ktorú s mestom uzavrela.

Pripomeňme, že na nedostatok informačných tabúľ a smerovníkov v meste ako prvé upozornili Bratislavské noviny, ktoré tak reagovali na početné listy čitateľov.

Páčil sa vám článok?