Výstavba lávok nad diaľnicou finišuje

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Do konca októbra tohto roku by mali byť dokončené všetky lávky pre peších ponad úsek diaľnice D1 od Viedenskej cesty po Prístavný most. Vtedy by mali dokončiť posledné dve lávky pri štadióne Artmedia a Sade Janka Kráľa.

Najbližšie, v júli, by mali dokončiť lávku pri Dopravnom podniku, prví chodci by po nej mali prejsť v auguste. Práce na lávke sa začali v januári minulého roku, doteraz je hotové premostenie cez diaľnicu a Einsteinovu ulicu, ako aj ramená bezbariérovej rampy ponad železničnú trať. Na rampe, ktorá ústi do chodníka na ľavej strane Einsteinovej ulice, zatiaľ vybudovali základy s piliermi a základy schodiska.

Lávku pri štadióne Artmedie začali stavať v decembri minulého roku, v týchto dňoch pre ňu zakladajú a budujú piliere a robia debnenie nosnej konštrukcie. Jedna strana lávky vyúsťuje pri futbalovom štadióne, druhá strana pri supermarkete Billa. Lávku pri Sade Janka Kráľa stavajú od mája 2003, diaľnicu už premostili, chýbajú ešte chodníkové časti lávky a zábradlia na schodisku. Pre zdĺhavé majetkovoprávne vyrovnanie meškajú práce za budovou Ravak smerom k železnici. V súčasnosti sa pracuje na zakladaní piliera za železnicou a prípravných prácach na zriadení nosnej konštrukcie.

Bratislavská verejnosť už môže využívať lávky pri Inchebe a Auparku. Tú pri Inchebe dala Národná diaľničná spoločnosť do predčasného užívania vo februári, lávku pri Auparku skolaudovali začiatkom mája.

Páčil sa vám článok?