Harmincova ulica si na rozšírenie ešte počká

12.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Harmincovu ulicu plánuje mesto rozšíriť, no o termíne začatia prác sa zatiaľ veľmi nehovorí. V súčasnosti sa spracúva projektová dokumentácia.

Prípravu rozšírenia ulice brzdia podľa našich informácií aj nedoriešené vlastnícke vzťahy pri komunikácii a protest obyvateľov domov, korí namietajú, že sa zvýši hluk a zníži kvalita bývania. Podľa najnovších informácií rátal jeden z variantov aj s vybudovaním protihlukovej steny pozdĺž časti budúcej štvorpruhovej cesty, v ktorej je obytná zóna.

Podľa námestníčky riaditeľa Generálneho investora Bratislavy Dany Zálešákovej protihluková stena nevyrieši hluk napríklad na siedmom alebo ôsmom poschodí. Riešením je podľa nej výmena okien v domácnostiach za protihlukové. Najskôr sa musia vyriešiť komplikované vlastnícke vzťahy, ktoré odďaľujú termín definitívneho začatia prác. Pôvodným termínom výstavby bol rok 2007, v súčasnosti sa už hovorí o roku 2009.

Magistrát zatiaľ uľahčil v premávke vodičom smerujúcim do mesta z ulice M. Sch. Trnavského na Harmincovu, vytvorením druhého jazdného pruhu na odbočenie vľavo cez električkovú trať. Na začiatku Harmincovej sa však pruh ihneď zužuje do jedného, takže ide len o provizórne riešenie. Dva pruhy na odbočenie znamenajú dopravnú preferenciu cez Harmincovu na tunel Sitina alebo Patrónku, na úkor jazdy cez Karlovu Ves. Na križovatke zostal len jeden jazdný pruh smerujúci na Krčace.

(rob)
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?