Od 1. júna sa odťahuje v celom meste

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Odťahovú službu v meste namiesto súkromnej firmy Aster preberá Dopravný podnik Bratislava. Spoločnosť Aster bude ešte do konca roka vykonávať odťahy na niektorých uliciach v Starom Meste.

V súvislosti s ukončením prevádzky odťahovej služby v meste spoločnosťou Aster k 31. máju začína od 1. júna túto činnosť vykonávať Dopravný podnik Bratislava. „Po odchode akciovej spoločnosti OLO z areálu na Bazovej ulici sme získali tieto priestory, ktoré sú na prevádzkovanie odťahovej služby vhodnejšie než areál v Čiernom lese, do ktorého boli odťahované vozidlá prepravovali doteraz,“ povedal nám generálny riaditeľ dopravného podniku Ján Zachar.

Ako dodal, vo fungovaní odťahovej služby nastanú určité zmeny. V dopravnom podniku bude na túto činnosť vyčlenených dvanásť ľudí a tri odťahovacie vozidlá vybavené rampou a hydraulickou rukou schopné prevážať autá s hmotnosťou do 3,5 tony. „Jedno odtiahnutie bude stáť 2800 korún, čo je o 200 korún menej ako doteraz,“ konštatoval J. Zachar.

Odťahová služba bude odťahovať nesprávne zaparkované vozidlá na komunikáciách I., II. III. a IV. triedy na celom území mesta, nie iba v niektorých mestských častiach, ako to bolo doteraz. V plnej prevádzke bude odťahová služba v pracovných dňoch od 8.30 do 16.30, v čase od 16.30 do 21. hodiny bude na odťahovanie k dispozícii jedno alebo dve vozidlá, zvyšný čas vrátane víkendu bude fungovať pohotovosť. V mestskej časti Bratislava - Staré Mesto bude na základe doznievajúcej zmluvy ešte do konca tohto roka na komunikáciách III. a IV. triedy odťahovú službu zabezpečovať spoločnosť Aster.

„Odťahovú službu hodláme prevádzkovať tak, aby nebola stratová a aby nebolo potrebné dotovať ju z tržieb alebo z iných príjmov Dopravného podniku,“ uviedol J. Zachar, podľa ktorého si služba na činnosť musí zarobiť. Ako dodal, očakáva, že dopravný podnik svoju úlohu s vyčleneným počtom ľudí a techniky dokáže zvládnuť. „V záujme splnenia základného cieľa, teda odťahovania vozidiel tvoriacich prekážku v cestnej premávke, sme však pripravení tieto počty v prípade potreby zvýšiť,“ uzavrel.

Páčil sa vám článok?