Odbočenie z Račianskej na Pioniersku dokončili

5.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dnes od 10.00 h bude na križovatke pred Výskumným ústavom zváračským uvedený do prevádzky pravý odbočovací pruh z Račianskej ulice na Pioniersku. Bratislavské noviny o tom informovala bratislavský magistrát.

Na uvedenie odbočovacie jazdného pruhu dostalo mesto súhlas od dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava 3. Mesto ako správca komunikácie prevzal dokončenú stavbu od dodávateľa včera (v stredu 5. septembra). Pre vybudovanie pravého odbočenia z Račianskej na Pioniersku ulicu v smere do centra sa mesto rozhodlo z dôvodu zvýšenia priepustnosti križovatky.

Súčasťou stavby bola úprava cestnej svetelnej signalizácie, rozšírenie vstupného radiaceho priestoru Pionierskej ulice, prekládka trolejového vedenia, verejného osvetlenia, trakčných káblov a ochrana existujúcich káblových telekomunikačných vedení. Zastávka MHD pred Výskumným ústavom zváračským bola umiestnená mimo jazdný pruh do pruhu určeného na zastávku MHD.

Stavba bola realizovaná v nadväznosti na už vykonané stavebné úpravy organizácie a riadenie dopravy na Račianskej ulici z roku 2006 – rozšírenie komunikácie na dva jazdné pruhy Pri Bielom kríži, pri Mladej garde a križovatke s Riazanskou ulicou.

Stavebné práce sa začali 11. apríla a skončili sa 23. augusta. Od 17. mája do 23.júla tu BAT, a.s., pod rozšírenou komunikáciou opravovala horúcovod. Stavbu pravého odbočenia realizovala spoločnosť NOPE a.s. Bratislava. Celkové náklady stavebných prác boli 16,5 milióna Sk.

(banoviny)
FOTO - Slavo Polanský
Páčil sa vám článok?