K novému SND jazdí linka MHD číslo 28

4.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik zaviedol od 3. septembra mestskú hromadnú dopravu aj k novému Slovenskému národnému divadlu. Obsluhu cestujúcich vo večerných hodinách, zabezpečí na Landererovej ulici linka číslo 28.

Autobusy linky číslo 28 pri jazde z Devínskej Novej Vsi a Devína budú pokračovať z Nábrežia armádneho generála L. Svobodu priamo na Rázusovo nábrežie. Pri Novom moste zastavia aj na Dunajskej promenáde, na nástupišti linky číslo 70, teda nezájdu do obratiska pod mostom. Ďalšou zastávkou linky je „Malá scéna“ na Dostojevského rade a „Landererova“ na Landererovej ulici. Konečná zastávka „Nová budova SND“ - výstupište a nástupište, bude zriadená na parkovisku za budovou nového divadla. Obsluha bude zabezpečená od 17.30 h až do približne 23.00 h.

Pri jazde naspäť zastavia autobusy číslo 28 na predĺženej trase na zastávke „Malá scéna“ a „Nový most“, na Rázusovom nábreží. Takisto nepôjdu do obratiska autobusov pod Novým mostom.

Podľa hovorkyne bratislavského magistrátu Evy Chudinovej ide o pilotný projekt, ktorý mesto približne po jednom mesiaci vyhodnotí a prijme definitívne riešenie. Konštatovala, že budova Slovenského národného divadla je dostupná z okolitých zastávok MHD do ôsmich minút normálnej chôdze a okolitým územím prechádza päť autobusových a štyri električkové linky.

(rob)
Páčil sa vám článok?