MHD opäť jazdí podľa riadneho grafikonu

4.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom septembra obnovil dopravný podnik premávku električiek na železničnú stanicu Nové Mesto. Vylúčená bola kvôli oprave koľajiska pri objektoch Lakeside Office Park na Tomášikovej ulici.

Na tomto mieste vzniklo nové priecestie. Linka číslo 1 opäť premáva po svojej trase z Dúbravky na železničnú stanicu Bratislava - Nové Mesto. Niektorá z liniek číslo 4, s označením v cestovnom poriadku, zatiaľ prepravuje cestujúcich len v úseku Karlova Ves - Zátišie.

Dopravný podnik obnovil aj premávku na študentských posilových linkách číslo 131 a 141, rovnako aj študentských autobusových liniek z Hlavnej stanice. Počas školského roku, v nedeľu večer, premáva priama linka číslo 131 k internátom Lafranconi a v Mlynskej doline (Staré grunty), ako aj linka číslo 141 do Horského parku. Pohyb spojov na týchto linkách je prispôsobovaný príchodom frekventovaných rýchlikov a IC vlakov. Operatívne ju riadi dopravný dispečing dopravného podniku.

Od 3. septembra sa skončil na linkách MHD aj prázdninových režim.. Od toho istého dátumu umožňuje dopravný podnik prepravu cestujúcich linkou číslo 133 od Nového mosta aj smerom do Karlovej Vsi a plynule ďalej na Dlhé diely. Nástup do trolejbusov číslo 133 (duobusov) bude pod Novým mostom na nástupišti číslo 2, spoločne s autobusovými linkami číslo 28 a 29. Jednou zo zastávok na nábreží je zastávka „Lafranconi“, druhou, na trase smerom na Dlhé diely, je „Molecova“.

(rob)
Páčil sa vám článok?