Autobusová linka č. 28 bude jazdiť k novému SND

1.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Autobusy linky č. 28 budú jazdiť od 3. septembra vo večerných a nočných hodinách až k novému Slovenskému národnému divadla. Ako uviedla hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová, hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava zriadilo túto linku ako pilotný projekt.

Po niekoľkomesačnej činnosti v novej budove je predpoklad, že by ju mohli využívať návštevníci divadla. Približne jeden mesiac ju bude DPB monitorovať, potom projekt vyhodnotí a prijme definitívne riešenie.

Projekt je experimentom, pretože súčasnými linkami, ich kapacitou a rozložením zastávok je zabezpečená štandardná obsluha budovy SND. Tá je dostupná z okolitých zastávok MHD. Obsluhujúcim územím prechádza päť autobusových liniek a štyri električkové, od ktorých normálnou chôdzou sa k SND dá dôjsť za 8 minút.

Vozidlá linky č. 28 pri jazde z Devínskej Novej Vsi a Devína budú pokračovať z Nábrežia armádneho generála Ludvika Svobodu priamo na Rázusovo nábrežie a v uzle Nový most zastavia na Dunajskej promenáde na nástupišti linky č. 70. To znamená, že nezájdu do obratiska pod mostným objektom. Ďalšou zastávkou linky je Malá scéna na Dostojevského rade a Landererova na ul. - táto je spoločná s linkou č. 88. Konečnú zastávku Nová budova SND - výstupište a nástupište zriadia na parkovisku za budovou divadla.

Pri spätnej jazde zastavia autobusy č. 28 na zastávkach Malá scéna a Nový most na Rázusovom nábreží, pričom opäť nezájdu do obratiska autobusov pod mostom. "Cestujúcim dávame do pozornosti použitie odlišných nástupíšť Nový most pri spojoch, ktoré zabezpečujú obsluhu nového SND," dodala Chudinová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?