Osemnásť midibusov sa objaví asi v novembri

30.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestské autobusy typu MIDI SOR BN 9,5, ktoré nedávno objednal dopravný podnik namiesto šiestich duobusov, chce výrobca dodať pre potreby mestskej hromadnej dopravy do konca novembra.

Podľa predsedu predstavenstva dopravného podniku Branislava Záhradníka výroba autobusov už finišuje. Dodávateľ sľúbil, že všetkých objednaných osemnásť autobusov sa pokúsi dodať v skoršom termíne. Menšie autobusy by mali podľa neho potom ihneď začať jazdiť na linkách, kde ich kapacita postačuje. Ide najmä o okrajové mestské časti a prepravca chce tzv. midibusy využívať aj v nočnej doprave, kde sa osvedčili.

Poslanci na mestskom zastupiteľstve 31. mája podporili návrh prvého viceprimátora Milana Cíleka (SDKÚ-DS) a mestských poslancov, ktorí sú v predstavenstve Dopravného podniku Bratislava. Na základe uznesenia môže dopravný podnik tento rok kúpiť midibusy v sume takmer 84 miliónov korún, na úkor pôvodne plánovanej kúpy šiestich duobusov za 109 miliónov korún.

Na kúpu autobusov SOR BN 9,5 má DPB uzatvorenú platnú zmluvu do roku 2010 na základe verejnej súťaže. Midibusy sú síce menšie, ale podľa predstaviteľov DPB sú spoľahlivé a úsporné. V Bratislave jazdia už od roku 2000. V uliciach mesta na štrnástich linkách ich premáva tridsaťtri.

(rob)
Páčil sa vám článok?