Ako nočný spoj N91 nepočkal na spoj N93

30.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Chcem sa vyjadriť k novému systému nočnej dopravy v Bratislave. Bývam v mestskej časti Jarovce a chcem poukázať na nepríjemný zážitok, ktorý sa mi stal pred dvoma týždňami. Bol piatok 3. augusta a podľa nového systému nočnej dopravy som nasadla na Zochovej ulici na autobus č. N93.

Týmto autobusom musím križovať polku Petržalky a na konečnej sa má spoj napojiť na autobus č. N91, ktorý má počkať na spoj N93! Avšak na konečnej mňa a vyše 10 ľudí, ktorí cestovali spojom N93, čakalo nepríjemné prekvapenie. Šofér linky N91 totiž nepočkal na spoj N93 a odišiel s jednou osobou podľa svojej trasy smer Jarovce - Rusovce - Čunovo. Tým pádom sme boli odkázaní počkať na ďalší spoj na tento smer, ktorý išiel až o hodinu, alebo si zavolať taxi službu.

Pre tých, ktorí nie sú z Petržalky chcem stručne opísať konečnú N93 - Jasovská. Konečná sa de facto nachádza na Panónskej ceste. Je to opustené miesto, z ľavej strany sa nachádza pole a po pravej paneláky patriace k Jasovskej a priľahlým uliciam. V okolí zastávky nie je žiadne zariadenie, ktoré by človek v najhoršom prípade mohol využiť a celkovo je táto zóna dosť opustená a človek sa nemusí cítiť bezpečne. Zdalo sa nám nezmyselné čakať hodinu na ďalší spoj a preto sme po skupinách odchádzali taxislužbami.

Nielen mne, ale myslím si, že viacerým ľuďom cestujúcim do týchto častí Bratislavy by bol oveľa príjemnejší a podľa mňa aj efektívnejší spoj číslo 508. Výhoda bola, že som bola doma, zhruba za 25-30 minút, bez prestupov a bez komplikácií, ktoré nová nočná doprava občanom tejto časti Bratislavy priniesla. Bola by som zároveň rada, keby sa minimálne daná situácia neopakovala, aj vzhľadom na to, že nočnú dopravu sa podľa všetkého chystajú osobitne spoplatniť. V tom prípade, by som za drahý lístok ešte aj doplatila na to, že spoj odišiel predčasne a boli by s tým spojené ďalšie náklady na ďalší lístok, v mojom prípade na tri zastávky.

Keďže spoj číslo N91 odišiel skôr ako mal, nemám jeho číslo a nemôžem z tejto situácie obviniť konkrétneho vinníka. Avšak dúfam, že môj list, a píšem aj v záujme ľudí, ktorí so mnou túto situáciu zažili, si niekto kompetentný prečíta.

Andrea Namerová, Jarovce
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?