Mesto opravuje ďalšiu rušnú križovatku

28.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 26. augusta sa začala oprava povrchu časti Bajkalskej ulice v smere od Prístavného mosta pred križovatkou s Trnavskou cestou. Oprava bude rozdelená do troch etáp a zabezpečuje ju magistrátne oddelenie cestného hospodárstva.

V prvej etape sa opravuje asi 150 metrov dlhý úsek, ktorý zahŕňa pravý odbočovací jazdný pruh a priľahlý priamy jazdný pruh. Táto etapa by mala byť dokončená do 3. septembra.

V druhej etape príde na rad asi 40-metrový úsek dvoch ľavých jazdných pruhov pre odbočenie vľavo. Táto etapa by mala trvať od 7. do 10. septembra.

Napokon tretia etapa sa bude týkať asi 40-metrového úseku stredného jazdného pruhu pre priamy smer. Práce sa uskutočnia v čase od 14. do 17. septembra.

Na tomto úseku Bajkalskej ulice bude jestvujúci povrch komunikácie nahradený betónovou zmesou, ktorá je odolnejšia proti negatívnym vplyvom dopravy. Počas rekonštrukcie budú výškovo upravované uvoľnené obrubníky, naplánovaná je aj oprava časti chodníka a jestvujúce vpusty verejnej kanalizácie budú vymenené za typ s pántovým uchytením mreží. Celková opravovaná plocha má 1400 štvorcových metrov, predpokladané náklady na opravu sú 7 miliónov korún.

Zmena organizácie dopravy je vyznačená dopravným značením.

(ver)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?