Víkendová výluka trolejbusov na Hodžovom námestí

22.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Cez víkend (sobota 25. a nedeľa 26. augusta) bude na Hodžovom námestí vylúčená trolejová doprava. Dôvodom sú práce na výstavbe polyfunkčného objektu Astoria Palace a s tým súvisiaca rekonštrukcia trolejovej križovatky. Bratislavské noviny o tom informoval DPB, a.s.

Dotknuté linky budú premávať po obchádzkových trasách, resp. náhradnú dopravu zabezpečia autobusy.

Linka č. 208 bude premávať z Prievozu, od Cintorína Ružinov po svojej trase na ul. 29. augusta a odtiaľ na konečnú zastávku Rajská na Cintorínskej ulici, naspäť cez Dunajskú.

Linka č. 212 pôjde obojsmerne obchádzkovou trasou Zimný štadión, Záhradnícka, Karadžičova, Legionárska, Račianske mýto, Šancová, Pražská, Kramáre, Vojenská nemocnica.

Trolejbusové linky č. 203 a 207 budú nahradené autobusom X44 po trase Koliba, Jeséniova, Podkolibská, Karpatská, Žilinská, Nám. slobody, Nám. 1. mája, Hodžovo námestie, Palisády, Zámocká, Mudroňova, Búdková, Lovinského, Valašská.

Cestujúcim na Kramáre v oblasti Americké námestie odporúčame použiť linku č. 212 na Karadžičovej ul. (zastávka „Krížna“) alebo na Ulici 29. augusta linku č. 206, ktorá bude aj napriek výluke premávať po svojej trase. Prepravu medzi Prievozom a Kramármi je možné uskutočniť prestupom medzi linkami č. 208 a 206 na zastávkach „Cintorínska“ resp. „Ulica 29. augusta“ na Mlynských nivách. Cestovanie medzi Hodžovým námestím a Kramármi je najvhodnejšie absolvovať linkou č. 83 s prestupom na trolejbusy na zastávke „Sokolská“, resp. linkou č. 206 priamo.

DPB upozorňuje motoristov, že na Hodžovom námestí a na priľahlých komunikáciách (Štefánikova, Palisády) budú cez víkend pracovné vozidlá, montážne plošiny trolejového vedenia. Vodičov preto žiada o jazdu so zvýšenou opatrnosťou.

(banoviny)
Páčil sa vám článok?