Tunel Sitina bol včera uzavretý celkom iba 6 minút

14.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tunel Sitina bol včera v smere na Lamač uzavretý celkom iba 6 minút. Pre Bratislavské noviny to dnes uviedol hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s., Marcel Jánošík. Domáce spravodajské agentúry pritom včera informovali, že bude uzavretý niekoľko hodín.

Ako ďalej spresnil hovorca NDS, tunel bol uzatvorený dvakrát - prvýkrát od 17.58 do 18.02 a druhýkrát od 20.06 do 20.08 h. V oboch prípadoch išlo o tvoriace sa kolóny, ktoré zapríčinila havária kamiónu.

Agentúra SITA pritom o 18:14 vydala správu, že pre nehodu kamióna je tunel Sitina od 18:00 h uzatvorený a uzávierka by mala trvať do 20:00 h.

Rovnako štátna TASR vydala po 18.30 h správu, kde informuje, že približne do 20. hodiny bude pre nehodu a rozsiahle kolóny uzatvorený tunel Sitina.

V podobnom duchu, teda, že tunel je uzatvorený niekoľko hodín, informovali aj všetky elektronické médiá, ktoré prevzali tieto agentúrne správy. Pritom tunel Sitina bol v skutočnosti uzatvorený celkom 6 minút! Na štyri minúty okolo 18.00 h a na dve minúty po 20.00 h.

Ako pre Bratislavské noviny dnes uviedla zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Dáša Kollárová, okolo polnoci bola doprava za tunelom presmerovaná do protismeru a v utorok ráno okolo 9.00 h bola doprava na bratislavskej diaľnici v plnom rozsahu obnovená.

Český kamión, ktorý prevážal v cisterne monoetylénglykol, sa prevrátil v pondelok okolo 14:30, pričom chemická látka začala z cisterny unikať. Z Českej republiky prišiel ďalší kamión, do ktorého horľavú látku z havarovaného kamióna prečerpali. Pri nehode utrpel ťažké zranenia 42-ročný vodič. Okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetruje polícia. Nehodu prešetruje aj Slovenská inšpekcia životného prostredia.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?