Šoféri DPB dostanú odmeny za prácu v horúčavách

24.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mimoriadne odmeny dostanú vodiči Dopravného podniku Bratislava, a.s., ktorí pracovali uplynulý týždeň v extrémnych horúčavách. K výplate dostanú 20 korún za každú odpracovanú hodinu v neklimatizovaných vozidlách mestskej dopravy.

Ako informoval predseda predstavenstva DPB Branislav Záhradník, o odmenách pre vodičov i ďalších opatreniach rozhodol dnes manažment podniku. Odmeny budú adresné, dostanú ich šoféri, ktorí pracovali v horúčavách od 10. do 18. hodiny. Dopravný podnik vynaloží na odmeny zhruba 500 000 Sk, doplnil Záhradník.

Manažment DPB by mal mať v utorok 31. júla k dispozícii analýzu stavu na konečných zastávkach mestskej dopravy. Z nej vyplynú konkrétne opatrenia na zlepšenie pracovných podmienok vodičov s dosahom na celoročnú prevádzku. Môže ísť napríklad o umiestnenie mobilných sociálnych zariadení či automatov na pitnú vodu na konečných zastávkach.

Prevádzku v rámci letného grafikonu DPB zabezpečuje vyše 450 vodičov na 295 autobusoch, 84 trolejbusoch a 73 električkách. Priemerná mzda vodiča je od 18 000 Sk do 24 000 Sk podľa typu vozidla.

(tasr)

Páčil sa vám článok?