Dopravný podnik odporúča obmedziť cestovanie

20.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obmedziť cestovanie vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy v poludňajších a popoludňajších horúčavách odporúča starším ľuďom a deťom Dopravný podnik Bratislavy, a.s. Teplota vzduchu dnes napoludnie bola v Bratislave 34 stupňov Celzia.

Vozidlá bratislavskej mestskej hromadnej dopravy nie sú konštrukčne vybavené klimatizáciou. "Jediným možným riešením je zabezpečenie maximálneho vetrania počas jazdy. Ďalej je to odstavenie vozidiel v chládku na konečných staniciach," uviedol predseda predstavenstva DPB, a.s., Branislav Zahradník.

Zahradník dnes popoludní na konečných staniciach skontroluje, či majú šoféri zatemnené oddychové miestnosti, prístup k tekutinám a podobne. Dopravný podnik zdvojnásobil príspevok na pitný režim vodičov z 35 korún na 70 korún, povedal Zahradník. Doplnil, že dopravný podnik uvažuje o mimoriadnej finančnej odmene pre vodičov, ktorí jazdili v extrémnych horúčavách.

V letnej sezóne je na bratislavských cestách a električkových tratiach v prevádzke 295 autobusov, 84 trolejbusov a 73 električiek a riadi ich vyše 450 šoférov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?