Na návrat Solarisov si bude treba počkať

17.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na návrat autobusov Solaris do služieb mestskej hromadnej dopravy si budú musieť cestujúci ešte chvíľu počkať. Dopravný podnik stále čaká na výsledky revízie, ktorú si objednal u nezávislej inštitúcie.

Podľa  predsedu predstavenstva dopravného podniku Branislava Zahradníka nezávislá inštitúcia (Slovdekra) stále robí revíziu systému funkčnosti elektrických ventilov. „Až keď oni  povedia, že tie autobusy sú v poriadku, až potom padne rozhodnutie,“ uviedol B. Zahradník. Predpokladá že to môže byť v 30. týždni, alebo aj neskôr.

Podľa neho sú už známe aj výsledky expertízneho policajného vyšetrovania, ktoré sa týkali požiaru jedného zo Solarisov - išlo o skrat v elektroinštalácii. „Chceme mať stopercentnú istotu, že v autobusoch, ktoré pôjdu opäť do prevádzky, sa nebude táto závada vyskytovať“, dodal B. Zahradník.

Pôvodne chcelo vedenie DPB rozhodnúť o opätovnom nasadení Solarisov do premávky 17. júla a následne ich pustiť na cesty. K rozhodnutiu o ich stiahnutí dospelo predstavenstvo spoločnosti 30. mája nielen po požiari jedného z nich, ku ktorému došlo 26. mája, ale aj po mimoriadnej kontrole týchto vozidiel.

(rob)
Páčil sa vám článok?