Rozšírenie Prístavnej ulice sa o mesiac oneskorí

17.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rozširovanie 750 metrov dlhého úseku Prístavnej ulice o dva jazdné pruhy, ktoré sa začalo vlani v novembri a malo byť dokončené koncom júna, bude trvať o mesiac dlhšie.

Podľa informácií zo spoločnosti Metro Bratislava, ktorá je investorom stavby, je posunutie termínu dokončenia stavebných prác spôsobené dodatočnými úpravami komunikácie v priestore križovatky s Plynárenskou ulicou.

Na konci úseku bolo nevyhnutné oproti pôvodnej projektovej dokumentácii zdvihnúť nivelitu novej vozovky kvôli dostatočnému krytiu vodovodu, ktorý sa nachádza pod vozovkou. Bratislavská vodárenská spoločnosť nesúhlasila, aby jej vodovod bol v mieste križovania s vedením vysokého napätia uložený pod týmto vedením, ale nad ním.

Zvýšenie nivelity novej vozovky si vyžiadalo úpravu prepojenia s existujúcou vozovkou na Prístavnej ulici a priľahlej časti Plynárenskej ulice. S ohľadom na pripravovanú opravu pôvodnej vozovky bolo potrebné upraviť a dať schváliť zmenu definitívneho dopravného značenia novej komunikácie.

V priebehu tohto týždňa pokračovalo preberanie jednotlivých častí stavby - mesto prevzalo nové verejné osvetlenie, cestnú svetelnú signalizáciu na križovatke Prístavná - Plynárenská, ako aj samotnú vozovku.Po dokončení kolaudácie bude možné odovzdať nový úsek Prístavnej ulice do užívania verejnosti.

Spoločnosť Metro Bratislava požiadala o predĺženie termínu odovzdania novovybudovaného úseku Prístavnej ulice o jeden mesiac. Ako nám povedala riaditeľka magistrátnej sekcie dopravy a cestného hospodárstva Tatiana Kratochvílová, hneď po vyriešení problému so zdržaním sa pristúpi k rekonštrukcii pôvodného úseku ulice. Ako uviedol vedúci magistrátneho oddelenia cestného hospodárstva Marián Blaho, oprava pôvodného povrchu Prístavnej ulice bude stáť 12 miliónov korún a potrvá asi šesť týždňov. Je predpoklad, že Prístavná ulica by mohla byť do konca letných prázdnin kompletne dokončená a zmení sa na plnohodnotnú štvorprúdovú komunikáciu.

(juh)

Prístavná ulica by sa mala do konca prázdnin zmeniť na štvorpruhovú komunikáciu.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?