Pri cintoríne má byť pre chodcov bezpečnejšie

29.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nebezpečné prechádzanie chodcov cez Gagarinovu ulicu, ktorí idú najmä smerom k Ružinovskému cintorínu, bude už onedlho minulosťou. Mesto tu plánuje vybudovať nový priechod pre peších.

Súčasný stav aj vzhľadom na zvyšujúcu sa frekvenciu áut v tejto časti je už neúnosný. Chodci sú na nechránenom priechode medzi zastávkami trolejbusov ponechaní doslova napospas rýchlo jazdiacim vodičom na štvorpruhovej Gagarinove ulici. Kvôli tomu sa tu odohrali mnohé nepríjemné dopravné nehody neraz aj s tragickým koncom.

K novému priechodu pre chodcov bude postavený chodník s bezbariérovými úpravami a dlažbou pre slabozrakých. Zlepšiť sa má aj verejné osvetlenie a nová svetelná signalizácia bude riadená tlačidlom. Nahradí súčasný iba blikajúci semafor.

V súčasnosti je dodaná projektová dokumentácia a Generálny investor Bratislavy zabezpečuje legislatívnu prípravu na vydanie stavebného povolenia.

Predpokladaný termín začatia stavebných prác je august 2007 a nový priechod by mohli začať peší využívať v septembri 2007. Náklady na stavbu predstavujú asi štyri milióny korún a priechod postaví akciová spoločnosť Nope.

(rob)
Páčil sa vám článok?