Na rekonštrukciu Patrónky pôjde skoro 40 miliónov

28.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na rekonštrukciu križovatky Patrónka v Bratislave, ktorú bratislavský magistrát plánuje počas tohtoročného leta, pôjde z rozpočtu mesta 39 miliónov korún.

Ako informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová, opravovať sa bude v oboch smeroch úsek ulice Mlynská dolina od Habánskeho mlyna po Patrónku v dĺžke približne 950 metrov, čo je 6 500 štvorcových metrov vozovky. V celom úseku nahradia asfalt betónom, ktorý je odolnejší voči vplyvom dopravy.

Obnovu čakajú aj vstupy na Patrónku, tu zrekonštruujú celkom 2 400 štvorcových metrov komunikácií. "Hlavné mesto už avizovalo, že oprava komunikácií v okolí Patrónky sa uskutoční v letných mesiacoch, presnejší termín bude známy až po vydaní potrebných povolení od príslušného správneho cestného orgánu, pretože je to štátna cesta," uviedla Chudinová. Podľa nej magistrát v týchto dňoch pripravuje projekt organizácie dopravy, ktorý presne upraví podmienky, za akých sa budú úseky ciest opravovať. "Zámerom magistrátu je, aby sa opravovali jednotlivé úseky postupne, teda len za čiastočnej uzávierky na týchto komunikáciách," dodala Chudinová.

Patrónku opravovali aj minulé leto, za približne štyri milióny tu zarovnali vyjazdené koľaje od kamiónov. Tohtoročnú opravu si mesto naplánovalo v súvislosti s otvorením tunela Sitina, ktorý Patrónku dopravne odľahčil približne o polovicu.

(sita)

Páčil sa vám článok?