Rozšírenie Prístavnej ulice je skoro ukončené

21.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Práce na rozšírení Prístavnej ulice o dva jazdné pruhy a jej prebudovanie na štvorpruhovú komunikáciu sa chýlia ku koncu. Mesto pripravuje aj obnovu pôvodných jazdných pruhov.

Podľa informácií zo spoločnosti Metro Bratislava, a.s. bola na stavbe ukončená prekládka  káblových telekomunikačných a energetických vedení. Dokončili sa práce na novom vodovode,  dažďovej kanalizácii a verejnom osvetlení. Boli položené podkladové živičné vrstvy asi na polovici celkovej dĺžky novej komunikácie. Aj na ostávajúcej polovici vozovky boli už položené podkladové konštrukčné vrstvy vozovky.

Koncom tohto týždňa by mali byť uložené podkladové živičné vrstvy vozovky v celej dĺžke novej vozovky. Povrchová obrusná živičná vrstva na celom úseku by mala byť hotová do konca júna 2007. Pri križovatke s Plynárenskou ulicou sa budujú dve nové autobusové zastávky, ostrovčeky v križovatke  a následne  bude inštalovaná cestná svetelná signalizácia.

Predpokladaný termín začatia preberacieho konania inžinierskych sietí je koncom júna a komunikácie začiatkom júla. Po preberacom konaní bude možné požiadať o kolaudáciu jednotlivých objektov stavby. Je predpoklad, že v júli by už mohla nová vozovka slúžiť motoristickej verejnosti.

Opravu pôvodných jazdných pruhov  Prístavnej ulice pripravuje oddelenie cestného hospodárstva bratislavského magistrátu. Práce na rekonštrukcii pôvodného chodníka už začali. Oprava vozovky by sa mala začať po kolaudácii nových jazdných pruhov a presmerovaní dopravy na novú komunikáciu. Predpokladá sa, že sa tak stane zhruba v polovici júla.

(juh)
FOTO - Slavo Polanský
Páčil sa vám článok?