Poškodenú koľajnicu na Záhradníckej už opravili

21.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poškodenú koľajnicu v zákrute na rohu ulíc Záhradnícka a Miletičova, ktorá však nebola pre jazdu električky nebezpečná, opravil dopravný podnik 14. júna. Na nebezpečne vyzerajúcu medzeru v koľajnici nás upozornil náš čitateľ.

Podľa čitateľa Jaroslava Šranka na koľajisku električkovej trate, ktorá odbočuje zo Záhradníckej na Miletičovu ulicu v smere do mesta, bola už mesiace asi centimetrová diera. „Miesto na zemi označuje oranžový výkričník a kruh nastriekaný na dlažbe zrejme pracovníkmi dopravného podniku ako upozornenie vodičom, aby boli pri prejazde týmto miestom opatrní a znížili rýchlosť,“ konštatuje čitateľ. Aj keď podľa vlastného vyjadrenia nie je odborníkom, predpokladá, že narušený spoj medzi koľajnicami je extrémne namáhaný a je len otázkou času, kedy sa poškodenie prejaví v oveľa väčšej miere. „Kto môže zaručiť, že výsledkom nebude tragická nehoda? Kto potom za následky ponesie zodpovednosť?“ pýta sa čitateľ.

Podľa predsedu predstavenstva dopravného podniku Branislava Zahradníka „nedovarená opornica“ nemá vplyv na bezpečnosť električkovej dopravy. Vzhľadom na to, že vyzerá vizuálne zle, dopravný podnik ju opravil. Úsek električkovej trate v okolí Miletičovej ulice je podľa B. Zahradníka najhorší v meste a je na ňom viacero nedostatkov, ktoré však nebránia bezpečnej doprave.

Prepravca má pripravenú projektovú dokumentáciu na opravu tohto úseku. „Opravu sme museli odsunúť z dôvodu pripravovanej výstavby Kúpele Centrál a magistrátom pripravovanej Záhradníckej ulice, kde sa chystá aj prekládka električkovej trate,“ povedal B. Zahradník. Dodal, že na jeseň je naplánovaná oprava drobných nedostatkov na tomto úseku tak, aby bola zimná prevádzka bezpečná.

(rob)
FOTO - Jaroslav Šrank
Páčil sa vám článok?