Na Landererovej ulici je obmedzená doprava

7.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od 1. júna je čiastočne uzatvorená Landererova ulica. Uzatvorený je jeden jazdný pruh v dĺžke 250 metrov v smere jazdy na Košickú ulicu. Uzávierka potrvá do 30. novembra.

Dôvodom čiastočnej uzávierky je vybudovanie kolektora Landererova a príprava územia pre stavbu polyfunkčného súboru Panorama City Bratislava. Toto načasovanie je trochu nešťastné vzhľadom na to, že do konca júna sa má otvoriť rozšírená Prístavná ulica, ktorá sa rozširuje z dvoch na štyri jazdné pruhy práve preto, že Landererova ulica má štyri jazdné pruhy. Rozšírenie Prístavnej ulice umožní zvýšiť intenzitu dopravy zo súčasných 13 500 vozidiel denne až na 30 800 vozidiel denne v oboch smeroch pri priemernej rýchlosti 50 kilometrov za hodinu, čím sa jednak odbremení preťažený Prístavný most a súčasne viac vyťaží Most Apollo. Rozširovaný úsek má dĺžku 750 metrov, pričom nové dva pruhy vozovky by mali mať šírku osem metrov.

Nejde o jediné dopravné obmedzenie v tejto lokalite. Ako sme už informovali, od štvrtka 26. apríla je uzatvorená Pribinova ulica v dĺžke približne 250 metrov (od budovy Ministerstva vnútra SR po budovu Dopravného podniku Bratislava). Dôvodom je budovanie telesa kolektora, určeného na vedenie technickej infraštruktúry. Kolektorom s dĺžkou 1000 metrov a s priemerom 4,4 metra, ktorého vybudovanie je súčasťou výstavby projektu Eurovea, budú vedené plynové a elektrické vedenia a vodné potrubia. Po dokončení bude slúžiť celej lokalite a umožní ďalší rozvoj mesta východným smerom od historického centra. Pribinova ulica by mala byť opäť sprístupnená najneskôr v januári 2008.

(juh)
Páčil sa vám článok?