Pre opravu trate električky chodia inak

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 9. apríla je pre opravu električkovej trate v úseku Kollárovo nám. až Floriánske nám. vylúčená električková doprava na Hlavnú stanicu, na Obchodnej a časti Radlinského ulice.

Električky premávajú po obchádzkových trasách. Linka číslo 1 nahrádza medzi Železničnou stanicou Nové Mesto a centrom dočasne zrušenú linku číslo 6, premáva obojsmerne po trase Dúbravka - Karlova Ves - nábrežie - Šafárikovo námestie/Námestie Ľ. Štúra - Špitálska - Krížna - Trnavské mýto - Železničná stanica Nové Mesto. Linka číslo 2 nahrádza medzi Železničnou stanicou Vinohrady a Radlinského ulicou dočasne zrušenú linku číslo 7, premáva obojsmerne po trase Zlaté piesky - Trnavské mýto - Krížna - Vazovova - Radlinského - Račianske mýto - Železničná stanica Vinohrady. V pracovných dňoch premáva len v rannej a odpoludňajšej špičke, v sobotu, nedeľu a vo sviatok v čase asi od 10. do 20. hodiny. Linka číslo 4 premáva celodenne.

Linka číslo 5 premáva obojsmerne na trati Rača - Račianske mýto - Americké nám. - Špitálska - Námestie SNP - tunel - nábrežie - Karlova Ves - Dúbravka.

Linka číslo 8 na trati z Rače po Radlinského ulicu nahrádza dočasne zrušenú linku číslo 3, bude premávať obojsmerne po trase Ružinov - Trnavské mýto - Krížna - Vazovova - Radlinského - Račianske mýto - Železničná stanica Vinohrady - Rača. Linka číslo 9 premáva obojsmerne na trati Karlova Ves - nábrežie - tunel - Námestie SNP - Špitálska - Krížna - Trnavské mýto - Ružinov.

Linka číslo 17 premáva obojsmerne na trati Železničná stanica - Račianske mýto - Americké námestie - Špitálska - Námestie SNP - tunel - nábrežie - Karlova Ves so zvýšenou kapacitou. Presmerované linky číslo 2 a 8 v smere do Rače a z Rače zastavujú na zastávke Vazovova na Radlinského ulici, zastávka Vazovova na Vazovovej ulici nie je obsluhovaná, ako aj zastávky od začiatku Radlinského ulice po Hlavnú stanicu a na Obchodnej ulici.

Dopravný podnik cestujúcim odporúča použiť tieto náhradné dopravné spojenia:

Spojenie centra mesta s Hlavnou stanicou zabezpečujú trolejbusy číslo 210, ktoré premávajú z Hlavnej stanice cez Autobusovú stanicu Mlynské nivy až na Rajskú ulicu a späť; cestovný čas tejto linky sa tým predlžuje asi o tri minúty. Cestujúci z východných častí mesta (Rača, Ružinov, Vajnorská ulica) môžu použiť električky po uzol Krížna - Karadžičova, resp. po Račianske mýto a pokračovať s prestupom na trolejbus číslo 210 alebo autobusy a trolejbusy na Šancovej ulici. Zo západných častí mesta (Dúbravka, Karlova Ves) môžu do uzla Krížna - Karadžičova použiť presmerovanú električku číslo 1 a prestup na trolejbus číslo 210, prípadne do oblasti Predstaničného námestia autobusy číslo 34 a 83. Pri cestách z centra mesta na Hlavnú stanicu je možné použiť aj autobusy číslo 81 a 93 zo zastávky Zochova na Staromestskej ulici alebo z Hodžovho námestia. Výluka potrvá približne do 6. mája.

Páčil sa vám článok?