Vaňové batérie na okraj vane - pozrite, ako vyzerá nový trend

30.1.2024

Zdroj: Sanitino.sk

Páčil sa vám článok?

Ak túžite vykročiť z hlavného prúdu a, naopak, posilniť svoju individualitu, potom je vhodné zamerať sa aj na zaujímavé prvky vo svojej domácnosti. Jedným z nich rozhodne môžu byť vaňové batérie na okraj vane. Aké možnosti sa ponúkajú?

Vaňové batérie na okraj vane

Najčastejšie sa vaňové batérie na okraj vane využívajú tam, kde chcete priestor urobiť skutočne zaujímavým alebo preferujete určitý štýl. Veľmi obľúbený je tento variant vaňovej batérie u kúpeľní v retro štýle alebo naopak v ultramodernom poňatí. Tým však možnosti rozhodne nekončia. Hodí sa v zásade do akéhokoľvek typu kúpeľne a najmä do tej domácnosti, kde preferujete pobyt vo vani pred dlhým sprchovaním. Jediné, čo si musíte ustrážiť je, aby vaňa mala dostatočne široký okraj, aby tam bolo možné vaňovú batériu konštrukčne umiestniť (treba počítať so základným rámom, ktorý je niekedy pomerne veľký). Alternatívou je umiestniť vaňovú batériu do prímurovky.

Zdroj: Sanitino.sk

Výhody aj úskalia

Ako sme naznačili, je tento typ vaňovej batérie veľmi individuálnou záležitosťou a odporúča sa tam, kde preferujete vaňový kúpeľ a sprchovaním „iba“ zmyjete zvyšky mydla alebo vymyjete šampón z vlasov. Výhodou pri tomto type batérie je, že nemusíte zložito viesť rozvod vody do stien ani tu do obkladov vyvŕtavať príslušné otvory. Prednosťou vaňovej batérie na okraj vane tiež je, že na ňu ľahko dosiahnete priamo z vane, a tak váš kúpeľ nie je narušovaný „studeným“ vzduchom, ktorý vás nepríjemne ovanie zakaždým, keď z teplej vody vystrčíte ruku alebo dokonca hornú polovicu tela.

Ako nevýhoda môže byť chápaný fakt, že ručná sprcha nemáva držiak na stene, a tak ju pri sprchovaní musíte držať. Je nutné si tiež ustrážiť spôsob zasúvania sprchovej hadice a jej samotnú dĺžku. Ďalším úskalím, pri ktorom je treba byť pozorný, je dostatočná dĺžka vaňovej výpuste, aby sa voda pohodlne napustila a nerozstrekovala sa, ani svojou prílišnou dĺžkou neohrozovala vašu bezpečnosť a pohodlie.

Tri, štyri, päť

Batéria na okraj vane môže byť kohútiková alebo páková. Podľa toho, z koľkých dielov pozostáva. Základným variantom je štvorotvorová inštalácia pozostávajúca z ramienka výtoku, pákového ovládania, ručnej sprchy a prepínača vaňa/sprcha. Pri trojotvorovej inštalácii v retro designe býva kohútiková batéria (kohútik pre studenú a teplú vodu + výtok bez sprchy). Trojotvorovú inštaláciu vaňovej batérie nájdete aj v pákovom vyhotovení. V takom prípade získate pákovú batériu so zabudovaným prepínačom, ramienko výtoku a ručnú sprchu. Päťotvorová verzia je potom kohútiková vaňová batéria s ručnou sprchou a prepínačom vaňa/sprcha.

Zdroj: Sanitino.sk

Línia a dekor povrchov

Ak ste sa rozhodli, že vaňová batéria na okraj vane je pre vás to pravé, pretože uspokojí vaše vysoké estetické aj funkčné nároky, potom je namieste sa zamyslieť nad štýlom, ktorý zvolíte. Kúpeľňové prvky by totiž mali byť zladené, aby sa vytvorila príjemná, relaxačná atmosféra. Ponuka je naozaj široká, od hladkých, klasických línií, cez zdobené či minimalisticky prísne, až po tie, ktoré sú inšpirované prírodnými líniami a rozhodne vizuálne zaujmú a stávajú sa tak dominantou. Spestriť si svoj zážitok môžete napríklad napúšťaním pomocou „vodopádu“. Z hľadiska povrchového poňatia sa môžete vedľa klasického chrómu stretnúť s dekorom nerezová, zlatá, biela aj čierna, bronzová či medená. Luxusnejšie série potom ponúkajú aj verzie rozšírené o drevo, sklo či kameň.

Stávka na kvalitný povrch

Jeden z najdôležitejších aspektov, pri ktorom by ste nemali z hľadiska kvality ustupovať, je povrchová úprava. Treba si zároveň uvedomiť, že povrchy robia batériu nielen krásnou, ale aj hygienicky bezpečnou. Moderné technológie v tomto smere vedia doslova zázraky. Špeciálna povrchová úprava dokáže povrchy ochrániť pred mechanickým, ale aj chemickým poškodením (pôsobenie hygienických prípravkov, kontakt s ľudskou kožou…). Často sťažuje usadzovanie nečistôt a tvorbu vodného kameňa, tým, že sa voda na batériách nezachytáva, ale steká preč. Vďaka tomu je aj výrazne jednoduchšia a efektívnejšia údržba.

Zdroj: Sanitino.sk

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?