S vybitou batériou v aute vám môže pomôcť vaše PZP

26.10.2023

Zdroj: bigstockphoto.com

Páčil sa vám článok?

Nejeden vodič už túto situáciu zažil. Nasadol do auta a otočil kľúčom, no motor nie a nie naštartovať. Benzínu je dosť, auto nie je nabúrané, ani nijak poškodené. Nakoniec sa zistí, že problém je vo vybitej batérii. Podľa zákona schválnosti sa toto stáva vtedy, keď sa šofér niekam ponáhľa alebo je ďaleko od domova. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že je to ťažko riešiteľný problém, pomoc pritom môže byť bližšie, než sa zdá.

Zachráni vás povinné zmluvné poistenie

V rámci zákonnej poistky poskyujú poisťovne aj asistenčné služby. Tie vám vedia poskytnúť pomoc a podporu v prípade rôznych nepríjemností, medzi ktoré patrí aj vybitá batéria. Keď zistíte, že vaše auto neštartuje práve z tohto dôvodu, vezmite do rúk telefón a vytočte číslo asistenčnej služby vašej poisťovne. Potom stačí operátorovi popísať vzniknutú situáciu a postupovať podľa jeho pokynov. Poisťovňa, v ktorej máte uzatvorené PZP,  môže byť takto vaším priateľom na telefóne aj v takejto stresujúcej situácii.

Okrem vybitej batérie vám asistenčná služba dokáže pomôcť napríklad aj keď sa vám minie palivo, dostanete defekt alebo sa vaše auto pokazí. Tiež tu bude pre vás, keď nebudete vedieť, ako postupovať v prípade autonehody alebo škodovej udalosti.

Pozor na nastavenie asistenčných služieb

Poisťovne dnes poskytujú povinné zmluvné poistenie v rôznych variantoch, od úplne základného až po tie s nadštandardným krytím. Rozsah asistenčných služieb tak môže byť v rámci každej poistky iný, vyššie balíky PZP spravidla zahŕňajú asistenčné služby v rozsiahlejšom variante. Tiež máte možnosť zabezpečiť si rozšírené asistenčné služby vo forme pripoistenia.

Pri výbere a uzatvorení povinného zmluvného poistenia si preštudujte, aký nárok na pomoc a podporu od vašej poisťovne na základe vybranej poistky získate. Niektoré formy pomoci môžu byť poskytované prostredníctvom externej firmy a jej výkon budete musieť následne uhradiť. Vaša poisťovňa v takom prípade funguje ako sprostredkovateľ, ktorý vám potrebné služby zabezpečí.

Vaše zákonné poistenie vám prostredníctvom asistenčných služieb môže pomôcť v prípade rôznych menších či väčších problémov. Preto pri výbere poistenia auta prihliadajte aj na to, či vám v rámci vybranej ponuky vaša poisťovňa poskytne dostatočnú asistenciu. Výber poistky, ktorá najlepšie zodpovedá vašim potrebám, pritom vôbec nemusí byť náročný. Využite online kalkulačku PZP na stránke Klik.sk, ktorá vám porovná ponuky od rôznych poisťovní. Stačí si jednu vybrať, následne uzatvoriť poistenie a uhradiť poistné. A máte hotovo, rýchlo, pohodlne a kompletne cez internet.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?