Našli sme miesto na najdokonalejší oddych: len príroda, pokoj bez áut, wellness, joga, ajurvéda... A vy

7.11.2023

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Páčil sa vám článok?

Uprostred prírody na českej Vysočine nájdete miesto, ktoré nabáda na chvíľu spomaliť. Rezort Svatá Kateřina sa nachádza v prostredí, kde harmóniu umocňuje najčistejší vzduch v krajine a „kateřinský“ prameň s blahodarnými účinkami na zdravie.

Svatá Kateřina ponúka tematické wellness, jogové, ajurvédske aj romantické pobyty. Unikátny Ájurvédsky pavilón, stavba roku 2019 s veľkoryso poňatými priestormi pre ájurvédske terapie a wellness & spa, ponúka more odpočinku pre telo, ducha a myseľ. Kúpanie v bazéne, relax vo vírivke. Odpočinok si môžete dopriať na záhradnej Slnečnej terase alebo relaxovať s knihou v Meditačnej záhrade.  Obklopení prírodou môžete počúvať šumenie stromov a spev vtákov. Pre romantikov sú k dispozícii záhradné jacuzzi s výhľadom do lesa. Žiadne autá; pokoj, čistý vzduch a vy. Do rezortu vás dovezie shuttle bus, svoje vozidlo necháte na stráženom parkovisku.

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

​​Tešiť sa môžete takisto na gastronomický zážitok. Šéfkuchárom miestnej reštaurácie Voda je totiž Adrian Peka, ktorý má bohaté skúsenosti z viacerých krajín. Jedlo pripravujú výlučne z čerstvých surovín, mäso pochádza z lokálnych pastvín, bylinky sú z vlastnej záhrady priamo v rezorte... A vodu z „kateřinského“ prameňa máte ako hostia k dispozícii po celý čas pobytu.

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Svatá Kateřina vyniká jedinečným konceptom ájurvédy v srdci Európy. Indickí lekári vám vysvetlia všetko potrebné, ájurvédski kuchári navrhnú nejvhodnější jedálniček a terapeuti a maséri sa postarajú o to, aby vaše telo našlo potrebný odpočinok a harmóniu. Nie nadarmo sa 5000 rokov starej indickej medicíne vraví „matka všetkých liečebných metód“. Okrem toho sú tu v ponuke rôznorodé lekcie jogy. 

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Môžete tu tiež odpočívať aktívne. V parnom lete sa môžete schladiť v biotopovom jazierku, zaplávať si v bazéne, vyjsť si na bicykli či vybrať sa na huby do okolitých lesov. Jedinečným dobrodružstvom je jazda na koni. Vysočinská príroda priam nabáda užiť si ju z výšky konského sedla. Jazdu si môžu vďaka skúseným inštruktorom vychutnať začiatočníci aj pokročilí. Môžete sa vydať na krátku “spoznávačku” po najbližšom okolí, ale aj niekoľkohodinový výlet lesmi a poliami. Romantici si môžu užiť aj jazdu v kočiari ťahanom koňmi.

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Nezabúda sa ani na fanúšikov športu. V rezorte sú k dispozícii tenisové kurty, futbalové ihrisko, golfový driving range či ihrisko na petanque. 

Nádherné je aj okolie rezortu - môžete sa vybrať na niektorú z vychádzkových trás alebo náučných chodníkov, kde nehrozia zástupy turistov. Nezabudnite však navštíviť ani neďaleké historické mesto Telč, jedno z najkrajších v Česku, zapísané v zozname UNESCO. Medzi tamojšie top pamiatky patrí určite Telčský zámok s priľahlým parkom a prekrásne zachované historické námestie.

Zdroj: Resort Svatá Kateřina

​(lz)

Páčil sa vám článok?