Máte chuť na exotické zážitky? Vyskúšajte indickú reštauráciu na Liptove

28.2.2023

Zdroj: Demänová Rezort

Páčil sa vám článok?

Tie najvoňavejšie koreniny, pôvodné receptúry, tradičné indické jedlá, originálny chai a neskutočne chrumkavý chlieb naan, to všetko si môžete dopriať. Zažite Indiu tak, ako ju ešte nepoznáte – v reštaurácii v Demänovej!

Ste fanúšikom indickej kuchyne? Alebo len jednoducho radi skúšate nové chute? V oboch prípadoch by ste si nemali nechať ujsť Safran - najlepšiu indickú reštauráciu na Liptove.

Dušou i srdcom reštaurácie je šéfkuchár Ahlong Tham, ktorý priviedol na Slovensko svoj špičkový tím z rôznych kútov Indie, aby v Demänovej spoločne vytvorili autentický zážitok z každej návštevy Safranu. Ahlong bol pri budovaní reštaurácie od úplných začiatkov, a dohliadal aj na dizajnovanie kuchyne. Indická kuchyňa totiž potrebuje špecifické nástroje a vybavenie, ako napríklad Tandoori pec, bez ktorej by chicken tikka alebo indický chlieb naan neboli také úžasné, aké sú.

Spoznajte nefalšovanú chuť Indie

Najčastejšou úpravou jedál v indickej kuchyni je pomalé varenie alebo dusenie na miernom ohni. Obľúbené je tiež smaženie na panvici, grilovanie alebo pomalé pečenie, na čo slúži hlinená pec Tandoori.

Zárukou indickej kuchyne je jej čerstvosť, precíznosť a plnosť. Žiadne polotovary - všetky špeciality sú pripravované priamo na mieste z výlučne čerstvých surovín a s originálnym korením na prírodnej báze. Jednou z takýchto reštaurácií, kde sa môžete stopercentne spoľahnúť na precíznu prípravu jedál, je práve Safran restaurant.

Zdroj: Demänová Rezort

Exotika, ktorej je na Liptove ako šafranu

V Safrane vám garantujeme gastro zážitok, ktorý na Liptove len tak nenájdete. Kuchári s personálom priamo z Indie priniesli do Safranu pôvodné receptúry tradičných jedál, pre nás netypické postupy prípravy a tie najvoňavejšie indické koreniny.

A prečo práve Safran? Šafran sa považuje za najdrahšiu koreninu na svete a rozšírená je práve v Indii. Vo fialovom kvete šafranu sú tri malé tyčinky sfarbené do oranžovočervena, ktoré sa sušia špeciálnou technológiou. Táto vzácna korenina sa stala základom menu v Safrane - v jedlách ju môžete nielen cítiť v dokonalej chuti, ale aj vidieť v podobe výrazných farieb pokrmov. Preto si vyslúžila čestné miesto v názve reštaurácie.

Festival ázijských chutí už čoskoro

Po neuveriteľne úspešnom prvom ročníku Festivalu indických chutí tu pre priaznivcov gastro zážitkov pripravili druhý ročník s malou obmenou. Koncom apríla vypukne Festival ázijských chutí, počas ktorého sa Safran premení na jednu veľkú interaktívnu kuchyňu. Návštevníci budú môcť neobmedzene ochutnávať z desiatok druhov jedál, nakuknúť do kuchyne a osobne spoznať skvelý tím z Indie. 

Z Indie rovno do Thajska

K dokonalému exotickému zážitku máme ešte poslednú bodku na záver – originálne thajské masáže! Preneste sa z Indie do horúceho Thajska ako mávnutím čarovného prútika. Stačí navštíviť Wellness centrum Demänová a nechať sa rozmaznávať rukami šikovných masérok priamo z Thajska, ktoré používajú techniky staré viac ako dva a pol tisíca rokov.

A toto všetko vás čaká v Demänová Rezort na Liptove. Tak na čo ešte čakáte?

Viac na www.demanovarezort.sk, www.safran-restaurant.sk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?