Naučte sa skladať spodnú bielizeň - od podprseniek po nohavičky

23.2.2023

Zdroj: Astratex

Páčil sa vám článok?

Nie každá z nás má také šťastie, že sa pýši šatníkom o veľkosti malej garsónky. Aby ste sa vyhli neustálemu prehrabávaniu sa v šuplíkoch s bielizňou, musíte si zaviesť systém správneho skladovania vašich obľúbených kúskov.

Poďte sa spoločne s nami pozrieť na pravidlá ukladania základných kúskov bielizne, vďaka ktorým budete mať usporiadanejší šatník, nebudete v nej strácať niekoľko minút denne, a hlavne si nebudete (neúmyselne) ničiť svoju krásnu bielizeň.

Ako skladovať podprsenky?

Skladovanie podprseniek má pár základných pravidiel, vďaka ktorým vám kúsky vydržia dlho krásne. Podprsenky vždy zapnite a vyskladajte do šuplíka jednu za druhou. Vystužené modely neohýbajte košíčky k sebe a už vôbec samotné košíčky neprehýbajte jeden do druhého. Kosticové podprsenky bez výstuže naopak bez obáv prehnúť môžete. Ušetríte tým veľa miesta. A ak predsa len patríte k hŕstke žien, ktoré majú väčší šatník, podprsenky môžete vyvesiť aj na ramienka.

Ako skladovať nohavičky?

Je mnoho spôsobov, akými si môžete nohavičky zložiť. Vo všetkých prípadoch vám ale nebudú zaberať toľko miesta a budete v nich mať poriadok. Nohavičky všetkých strihov - od klasických, cez tangá až po brazilky- môžete zložiť do kompaktného balíčka, zmotať do rolky alebo ich v dvoch jednoduchých krokoch zložiť do radu alebo do komínov.

Zdroj: Astratex

Ako skladovať ponožky?

Ruku na srdce. Ktorú z nás nevytočí šuplík plný neusporiadaných ponožiek, v ktorom ráno stratíme minimálne 15 minút pri hľadaní dvoch (aspoň trochu) podobných kúskov. Párovať ponožky môžete už pri vešaní – na bielizňovú šnúru alebo sušiak vešajte ponožky z rovnakého páru vedľa seba alebo pod jeden kolíček. Pri skladaní bielizne vám tak ani jedna neutečie (ak sa už nestratila v práčke). Pri samotnom skladaní môžete vysoké ponožky vtiahnuť jednu do druhej. Dôležité ale je, aby pri tej, do ktorej vťahujete ponožku, nezostala natiahnutá guma. Členkové ponožky si dajte na seba, rozdeľte si ich na pomyselné tretiny a špičku ponožiek zasuňte do gumy hornej ponožky.

Ako skladovať doplnky?

Pančuchy a silonky sú (bohužiaľ) kúsky, ktoré musíme kvôli očkám najčastejšie nahrádzať novými kúskami. Aby vám vydržali o niečo dlhšie, neskladujte ich na jednom mieste s podprsenkami – stačí zaháknutie jediného háčika a silonky môžete hneď vyhodiť. Silonky a pančuchy môžete do bielizníka zamotať do roličky a uložiť ich nastojato alebo ich môžete poskladať do balíčkov. Odporúčame ale skladovanie v jemných látkových vrecúškach alebo igelitových vreckách. To isté platí pre korzety. Akurát s tým rozdielom, že práve očká korzetov by mohli poškodiť okolitú bielizeň. Takže očká zapnite a korzet pred tým, než ho uložíte do zásuvky dajte do vrecka.

Zdroj: Astratex

Ako skladovať pánsku bielizeň?

Páni občas majú tendencie mať v šuplíku so spodnou bielizňou menší (či väčší) neporiadok. Ak máte vy aj váš drahý každý svoj šuplík, nemusí vás to ani tak veľmi znepokojovať. Ak ale zdieľate rovnaký priestor, odporúčame skladanie do balíčkov. Aj tu si opäť pomôžte pomyselnými tretinami. Boxerky, trenírky aj slipy si položte zadnou stranou nahor, bočné tretiny ohnite smerom doprostred. Spodnú časť potom založte do vrecka z gumy.

Ako skladovať nočnú bielizeň?

Nakoniec sa nezameriame na to, ako skladovať pyžama , župany alebo uteráky v skrini, ale na to, kde by ste tieto kúsky mali mať, keď ich používate. Napríklad uteráky by ste v kúpeľni dlhodobo skladovať vôbec nemali. Vlhkosť v miestnosti spoločne s vysokými teplotami totiž vytvára dokonalé prostredie pre plesne. Uteráky, ktoré práve používate by ste mali meniť maximálne po týždni. Rovnako je to aj s pyžamami as županmi. U županov sa doba, po ktorej by ste ich mala vyprať mení v závislosti na tom, ako často ich nosíte. Pokiaľ sa do vášho obľúbeného kúsku zabalíte ešte mokrá, perte ho rovnako často ako uteráky, v opačnom prípade môže byť doba medzi vypraniami dlhšia.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?