Simplea je komplexná finančná služba dokonalá v jednoduchosti

16.2.2023

Zdroj: SIMPLEA FINANCIAL SERVICES

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Simplea priniesla na Slovensko úplne nový koncept služieb v oblasti finančného plánovania. Pobočky má vo viacerých väčších mestách, v Bratislave dnes nájdete už štyri. Riaditeľ spoločnosti PETER MICHAJLOV už však hovorí o ďalších, ktoré čoskoro otvoria v našom hlavnom meste. V nasledujúcich vydaniach Bratislavských novín vám ich postupne predstavíme, dnes sa ale zoznámime priamo so samotnou spoločnosťou Simplea.

Simplea, dcérska spoločnosť najväčšej českej finančno-poradenskej skupiny Partners, prináša podľa vášho vyjadrenia dokonalú finančnú službu. Čo si máme pod tým predstaviť?

Simplei sa venujeme profesionálnemu rodinnému finančnému plánovaniu. Podrobne analyzujeme aktuálnu finančnú situáciu, plány a potreby klienta a jeho rodiny a následnej navrhujeme riešenie vo všetkých jeho súvislostiach. Od financovania bývania, budúcnosti a štúdia detí, nízko-nákladového poistenia majetku a životných rizík až po investovanie a zhodnocovanie úspor, zvyšovanie bohatstva a napríklad aj dôchodkové sporenie. Komplexné riešenia, zložené z najlepších produktov na trhu, následne naši konzultanti prezentujú klientovi v jednoduchej a zrozumiteľnej podobe. Práve komplexnosť je zároveň jedna z hlavných výhod nášho prístupu, v každej oblasti máme k dispozícií široké spektrum produktových riešení a vždy vyberáme to najlepšie. Naši konzultanti sú profesionáli v odbore, každý z nich pracuje pod licenciou Národnej banky Slovenska, a zároveň prechádza neustálym interným vzdelávaním a certifikáciou.

Okrem klasickej siete finančných expertov otvárate kamenné franšízové pobočky. Idete teda opačným smerom ako banky, ktoré ich postupne zatvárajú. Prečo?

Sme presvedčení, že osobný kontakt je dôležitou súčasťou kvalitného finančného plánovania. Veľa vecí sa dá, samozrejme, zistiť na internete a klienti sú dnes informovaní výrazne podrobnejšie ako kedykoľvek v minulosti. Rovnako naši konzultanti k práci využívajú najmodernejšie technológie, ak však príde na „lámanie chleba“, dôležité rozhodnutia týkajúce sa napríklad investícií alebo poistenia chcete riešiť so živým človekom, s profesionálom, a ideálne v komfortnom a diskrétnom prostredí, na aké ste zvyknutý napríklad z bánk. Kamenné pobočky nám preto dávajú veľký zmysel a rozširovaniu ich siete sa venujeme posledných 11 rokov. V Českej republike ich prevádzkujeme už 150, na Slovensku ich zatiaľ máme prvých 10 a ďalších 25 staviame a pripravujeme na otvorenie.

Zdroj: SIMPLEA FINANCIAL SERVICES

​Peter Michajlov, riaditeľ spoločnosti Simplea

Kde v Bratislave už fungujú pobočky Simplea.point a ktoré ďalšie sú v pláne?

V tejto chvíli nás klienti nájdu na Námestí sv. Františka v Karlovej Vsi, na Račianskej ulici v Novom Meste a dvakrát v Ružinove, na Prievozskej v Quadre a na Mierovej ulici. Našim cieľom je mať v Bratislave už v tomto roku 10 pobočiek, a byť tak k dispozícií klientom v každej mestskej časti. Už čoskoro preto otvoríme nové pobočky aj v Petržalke na Lužnej a v Slnečniciach, v Starom meste v Steinerke, v Octopuse na Záhradníckej a tiež v Podunajských Biskupiciach. Ak sa to podarí, otvoríme aj desiatu v Dúbravke.

Ako to vyzerá vnútri?

Simplea.point si predstavte ako klasickú, modernú bankovú pobočku. Okrem finančných konzultantov u nás stretnete aj profi asistentov a asistentky, ktoré zabezpečia všetku dokumentáciu a jej správnosť a aktuálnosť a radi vám ponúkneme aj dobrú kávu alebo čaj. V komfortnom a diskrétnom prostredí teda môžete s naším konzultantom prebrať akúkoľvek oblasť svojho osobného alebo komplexného rodinného finančného života a potrieb. Stretnutie s nami si môžete naplánovať vopred alebo sa u nás zastaviť napríklad cestou z práce.

Váš franšízový obchodný model je na Slovensku unikátny. Kto sú vaši franšízanti?

U franšízantov platí to, čo u konzultantov. Sú to profesionáli s dlhoročnou praxou, ktorí sa rozhodli posunúť svoju finančnú službu na výrazne vyššiu úroveň a dať svojmu podnikaniu novú kvalitu a dynamiku. Nie je to iba o kamennej pobočke, ale o celkovom obchodnom modeli. Naši franšízanti sú hodnotení za dlhodobú starostlivosť o svoje portfólio klientov, nie za rýchly jednorazový obchod. Ich podnikanie s nami teda pre nich má skutočnú ekonomickú hodnotu, budujú si svoju vlastnú malú firmu, so silným zázemím a podporou centrály. Záujemcovia o franšízy k nám väčšinou prichádzajú z konkurenčných spoločností alebo z bánk. Typickým predstaviteľom nášho franšízanta je riaditeľ bankovej pobočky, hľadajúci nový impulz a možnosti v odbore, ktorý ho baví a v ktorom má dlhoročné skúsenosti, alebo manažér menšieho obchodného tímu z klasických finančno-sprostredkovateľských spoločností, hľadajúci pre seba a svoj tím kvalitnejšiu finančnú službu, hodnotový prístup a dokonalejšie technológie podporujúce jeho klientsku prácu.

Z Česka ste na Slovensko priniesli rokmi overené know-how vrátane vlastných produktových riešení. Boli potrebné?

Áno, boli. Na jednej strane si zakladáme na úplnej transparentnosti a čo najširšej produktovej ponuke, za roky našej praxe sme ale zistili, že pre niektoré skupiny klientov a ich potreby sme na trhu jednoducho nenašli vhodné riešenie. Namiesto kompromisov sme si tak pre tieto situácie postavili produkty vlastné. Aby sme kvalitu dokázali garantovať skutočne každému. Dnes tak pre veľké a vážne riziká máme v portfóliu aj produkt našej vlastnej životnej poisťovne Simplea, ktorý sme postavili tak, ako si ideálne životné poistenie predstavujeme z pozície klienta. Teda jednoducho, takmer bez poistných výluk, s poistným plnením do 2 dní a jeho 99% garanciou. Nehľadáme výhovorky, namiesto nich hľadáme dokonalé riešenia. Vo vlastnej investičnej spoločnosti ponúkame investície bez akýchkoľvek vstupných poplatkov, kombinujeme moderné ESG a ETF fondové stratégie s konzervatívnym produktom nášho vlastného realitného fondu Trigea. Navyše, očakávame, že ešte tento rok spustíme v Česku vlastnú digitálnu retailovú banku, ktorú by sme následne radi našim klientom priniesli aj na Slovensko. Našu definíciu dokonalej finančnej služby sa snažíme napĺňať do posledného detailu.

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?