Aké vybrať stoličky do kuchyne?

24.1.2023

Zdroj: pixabay.com

Páčil sa vám článok?

Stoličky sú nepostrádateľným prvkom vybavenia každého domu aj bytu. V jednotlivých miestnostiach plnia vždy trochu odlišné funkcie, a preto môžeme medzi modelmi dostupnými na trhu nájsť širokú škálu výrobkov. Inak priestor kuchyne využívajú rodičia malých detí, inak slobodní študenti na vysokej škole. Kuchynská stolička je ale viac ako obyčajné miesto, využívané na sedenie.

Na čo si dať pozor pri výbere kuchynských stoličiek?

Na začiatku je nutné odhadnúť alebo najlepšie zmerať veľkosť dostupného priestoru, aby ste vybrali správnu veľkosť. Kuchyňa od kuchyne sa líši a výber je naozaj veľký. Stačí sa pozrieť na www.stolicky24.sk/kuchyna a presvedčíte sa, že je naozaj z čoho vyberať.

Rozmery stoličky výrazne ovplyvnia vzhľad a funkčnosť celého priestoru kuchyne. Dbajte na to, aby vybraný model nebránil voľnému pohybu a zároveň zaručoval pohodlie pri sedení. V prípade jedálenských stoličiek je k dispozícii o niečo väčší priestor a môžete si tak plniť svoje dizajnérske sny! Nezabudnite však na to, že aj pri tomto kuse nábytku je základným parametrom pohodlie. Zamerajte sa tiež na vhodnú šírku a materiál použitý pri výrobe. Tradičné tvrdé stoličky strácajú na obľube a nahrádzajú ich pohodlné, čalúnené modely. Súčasným trendom tak dominujú stoličky s mäkkým sedákom a komfortným operadlom. Spoločné varenie či hodovanie by nemal rušiť nefunkčný nábytok.

Nič však nebráni tomu, aby šiel vzhľad ruka v ruke s pohodlím. Tu teda vstupuje do kritérií výberu aj vhodná voľba látky a jej farby a materiály, ktoré môžu jemne dopĺňať ostatné prvky alebo naopak vytvoria výrazný prvok.

​Na začiatok je vhodné určiť, ktorý tvar stoličiek sa nám vizuálne najviac páči a pri každej z nich potom stráviť chvíľu nad jej základnými vlastnosťami. Tým sa podarí vylúčiť síce krásne, ale nepohodlné modely. Potom sa môžeme pustiť do problematiky materiálov – má byť sedák mäkký, operadlo z plastu alebo napríklad čalúnené? Má mať stoličky kovové alebo drevené nohy?

U čalúneného nábytku je dôležitý materiál - od neho sa odvíja odolnosť kresla, voľte preto najlepšie tkaninu odpudzujúcu vodu. Ďalším aspektom je farebná schéma. Farebné drevo a tlmené farby sú ideálne pre tradičné interiéry a interiéry v škandinávskom štýle. Minimalizmu pristane aj biela, béžová a šedá. Efektné vzory a výrazné farby oživia interiér a pritiahnu pozornosť hostí.

Všetky tieto prvky dodajú imidž dokonalej stoličky - je preto čas začať hľadať! V našom internetovom obchode https://www.stolicky24.sk/ vďaka filtru nájdete to, čo konkrétne vás zaujíma. Tu nájdete všetky modely, ktoré potrebujete, tak ako tie tradičné drevené www.stolicky24.sk/drevo-kov/ tak aj moderné a čoraz viac populárne plastové stoličky www.stolicky24.sk/trendy-trvale-plastove/.

Zdroj: pixabay.com

Oplatí sa nakúpiť kuchynské stoličky v zostave?

Kuchynský stôl so stoličkami je obvyklou zostavou kuchynského nábytku, ktorý sa predáva spoločne. Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup samostatne, vyberte si najskôr stôl a k nemu potom zlaďte stoličky. Keď potrebujete niekoľko rovnakých stoličiek, môže pre vás byť výhodný nákup sady. Pri každej akcii sa oplatí skontrolovať cenu ako za zostavu, tak aj za jednu stoličku.

Akú stoličku vybrať do kuchyne s ostrovčekom?

Kuchynský ostrovček často funguje ako vysoký bar. Táto kombinácia je vhodná ako na prípravu jedla, tak aj na pitie kávy alebo na raňajky. Pri výbere stoličiek pre kuchynský ostrovček sa oplatí venovať pozornosť barovým stoličkám. Mimoriadne funkčné a estetické stoličky dokážu zmeniť charakter miestnosti a dodať jej moderný vzhľad.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?