Viete, ako si rýchlo a jednoducho vypočítať a porovnať cenu PZP?

30.1.2023

Zdroj: pixabay.com

Páčil sa vám článok?

Ak sa snažíte nájsť najvýhodnejšie PZP a ušetriť peniaze, máme pre vás niekoľko tipov. V článku sa napríklad dozviete podľa čoho ho vyberať a ktoré aspekty ovplyvňujú jeho cenu.

Prečo je dôležité porovnanie cien PZP?

Najčastejšie sa cena PZP pri osobných vozidlách pohybuje v rozmedzí od 60 do 300 eur ročne. Poisťovne výšku poistného neustále upravujú, odporúčame si ich pravidelne porovnávať a to najmä v období pred koncom výročia poistky. Ďalšie prípady kedy sa oplatí urobiť online porovnanie, je pri zakúpení a prihlásení vozidla alebo jeho prepise, či zmeny poisťovne.

Podľa čoho vyberať PZP?

Neberte do úvahy len cenu ale aj rôzne benefity v podobe konkretizácie krytia, poprípade formy pripoistenia. Prostredníctvom porovnania získate jednoduchý prehľad o danom krytí. Medzi najčastejšie vyhľadávané sú pripoistenia čelného skla, úrazu vodiča alebo posádky či stretu so zverou. Pri výbere PZP je potrebné zohľadniť aj poistné limity, ktoré sú stanovené zákonom. Určujú maximálnu sumu, ktorú vám poisťovňa vyplatí v prípade poistnej udalosti.

Priamo na mieru

Veľkou výhodou je, že každá ponuka je posudzovaná individuálne, podľa vami zadaných parametrov. Počas nákupného procesu, máte možnosť si vybrať kombináciu rizík. Dostanete presne čo chcete a nič navyše. Vyskúšajte si PZP kalkulačku rýchlo a jednoducho. Ak potrebujete pomôcť, jednotlivé poisťovne ponúkajú poradenstvo zadarmo. Na všetko vám odpovedia vyškolení odborníci, ktorí presne vedia, o čom hovoria.

Zdroj: pixabay.com

Stačí len pár údajov

Pre naozaj objektívne porovnanie ponúk PZP od jednotlivých poisťovní je nutné, aby ste všetky informácie do formulárov vypĺňali úplne a správne. Ak nemáte k dispozícií všetky potrebné údaje, môžete si vytvoriť aspoň orientačné porovnanie. Okrem základných údajov, sú pri vypĺňaní dôležité aj doplnkové informácie, ktoré vám cenu PZP upresnia. Ide napríklad o uplatnenie rôznych bonusov, na základe ktorých, si môžete zlacniť poistku aj o viac ako polovicu. Za poistenie platíte platobnou kartou alebo cez internet banking. Všetky zadané údaje sú chránené poskytovateľom a potrebné dokumenty vám zašlú na e-mail.

Aké aspekty ovplyvňujú cenu PZP?

Cena PZP je individuálna a ovplyvňuje ju niekoľko aspektov. Záleží napríklad na tom aké máte vozidlo, koľko máte rokov a z akej ste obce. Do úvahy poisťovňa berie aj druh paliva alebo počet sedadiel v automobile. Z toho dôvodu je cena PZP vždy individuálna. Pri porovnávaní PZP zaváži aj to, či ste mali v minulosti nehodu. Škodoví vodiči si priplatia viac. Pri výpočte ceny PZP je dôležitý aj účel používania vozidla. Vo všeobecnosti sa rozdeľuje na bežnú prevádzku, vozidlo taxislužby či autoškoly. Pre vozidlá používané na iné účely ako bežnú prevádzku, je PZP výrazne drahšie.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?